A început Australian Open

Azi-noapte a început primul turneu de Grand Slam la tenis, este vorba de Australian Open. Turneul a început cu două săptămâni mai târziu ca de obicei, dar iubitorii de tenis se bucură că se poate desfășura.

România a egalat recordul de participare ale jucătoarelor de tenis în concursul de  simplu din țara noastră. Ele sunt: Simona Halep (2 WTA), Patricia Țig (54 WTA), Sorana Cîrstea (72 WTA), Irina Begu (74 WTA), Ana Bogdan (93 WTA) și Mihaela Buzărnescu (138 WTA), care a fost acceptată pe tablou din postura de lucky loser.

Din păcate sorții au decis ca Sorana Cîrstea și Patricia Țig să fie adversare chiar în primul tur al turneului Australian Open. Sorana a învins-o pe Patricia fără drept de apel în două seturi  6-2, 6-1.

Același scor  l-a avut și Simona Halep, favorită numărul doi la câștigarea turneului. Simona a învins-o cu 6-2, 6-1 pe jucătoarea din Australia, Lizette Cabrera.

Din păcate aceste două victorii au fost singurele din prima zi la Australian Open. Irina Begu a pierdut surprinzător cu scorul de 3-6, 4-6, în fața jucătoarei Nina Stojanovic (Serbia, 100 WTA). Begu părea într-o formă bună după ce săptămâna trecută a făcut un sfert de finală la Gippsland Trophy. În timpul meciului a avut probleme fizice.

Mihaela Buzărnescu  a pierdut și ea cu scorul de  2-6, 6-4, 3-6, în fața jucătoarei de origine română, Bianca Andreescu, după un meci dramatic. Mihaela nu a avut noroc la tragerea la sorți, Bianca e numărul 8 WTA. Cu toate astea jucătoarea noastră a avut șanse de break la 3-3 în setul decisiv.

Să-i ținem pumnui Anei Bogdan care va juca la noapte împotriva jucătoarei americance Danielle Collins (46 WTA).

Concursul de dublu încă nu are programul stabilit. Și aici avem participare românească. Echipele sunt: Simona Halep/Charlotte Kempenaers-Pocz (România/Australia), Monica Niculescu/Patricia Țig (România), Irina Begu/Nadia Podoroska (România/Argentina), Andreea Mitu/Raluca Olaru (România), Ana Bogdan/Rebecca Peterson (România/Suedia).

Bineînțeles că la dublu îl avem pe Horia Tecău care face echipă la această ediție a turneului Australian Open cu jucătorul brazilian Marcelo Melo.

Succes tuturor!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns