Din nou gimnastica artistică românească pe culmile succesului

În urmă cu aproximativ două săptămâni pește tot erau promovate rezultatele obținute de gimnastele noastre la Campionatul European. Duminica trecută s-a terminat competiția cu un bilanț de 14 medalii pentru fetele din țara noastră la nivelul junioarelor și al senioarelor.

La senioare au fost următoarele rezultate:

Echipa a obținut medalia de argint in concursul pe echipe. Larisa Iordache a câștigat două medalii de aur în finalele pe aparate ( bârnă şi sol ) și o medalie de argint la sărituri tot în finalele pe aparate. Silviana Sfiringu a câștigat și ea medalia de argint la bârnă in finalele pe aparate

La junioare au fost următoarele rezultate:

România a câștigat medalia de aur pe echipe după o pauză de 28 ani. Ana Bărbosu a obținut 5 medalii de aur ( una în concursul individual compus și 4 in finalele pe aparate ).  Maria Ceplinschi a câștigat două medalii de argint ( una în concursul individual compus și alta în finalele pe aparate la sol ). Andreea Preda a obținut medalia de bronz la bârnă in finalele pe aparate.

Obținerea tuturor medaliilor de aur din concurs la nivelul junioarelor este un  record pentru țara noastră în istoria participărilor la un Campionat European.

La toate aceste rezultate există o problemă. Marele forțe a gimnasticii artistice europene nu a participat la acest Campionat European din cauza pandemiei. Au fost prezente în concurs doar 14 națiuni. Rusia, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Italia au fost peste noi la marile competiții care au avut loc în ultimii ani. Așa că să nu ne îmbătam cu apă rece. Recordul la junioare nu-l mai obțineam cu siguranță dacă era cel puțin Rusia în competiție.

Despre Larisa Iordache pot să spun că este ultima gimnastă care a făcut performanță pentru România înainte să se accidenteze de trei ori la rând. Sper să aibă puterea să muncească din greu pentru a fi capabilă să facă exerciții comparabile cu cele făcute de gimnastele  care se bat la medalii la Olimpiadă. Vă amintesc că România nu a reușit să se califice cu echipa la Olimpiada de la Tokyo, Japonia pentru prima dată în istorie.

Sper că rezultatele obținute la junioare să nu fie doar un foc de paie. Aș vrea din tot sufletul să cred că această generație va duce din nou gimnastica artistică românească pe culmile succesului unde îi este locul. Să dea Domnul să fie așa.

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns