Echipa Under 19 a Viitorulu a făcut o mare performanță

Pe 5 februarie Gigă Hagi a împlinit 52 de ani. Acest mare sportiv al României mi-a făcut viața mai frumoasă ani de zile. Cred ca cel mai frumoase clipe din sport pe care le-am trăit sunt campionatul mondial de fotbal din 1994 și olimpiada din Australia din anul 2000, când sportul românesc a avut performanțe istorice.

Echipa Naţională de fotbal m-a făcut atât de fericită în 1994. N-o să uit niciodată fața lui Maradona la sfârșitul meciului cu Argentina din optimi de finală. Nu-i venea să creadă ce se întâmplă.

La olimpiada de la Sidney, am petrecut clipe memorabile, unice în sportul mondial, cum a fost podiumul integral românesc la concursul individual feminin de la gimnastică artistică. La atletism la proba de 5000 m s-au bătut două fete din România pentru locul 1. Aşa ceva nu se va ma întâmpla prea repede din păcate având în vedere situația actuală din sportul românesc.

Hagi n-a avut noroc ca antrenor, cum a avut ca jucător. Îmi părea tare rău când nu avea rezultate la echipele de club unde era antrenor. Dar un mare campion nu renunță. A venit acasă și a început un mare proiect. A construit propria sa academie de fotbal, a format o echipă cu care a promovat până în Liga 1 cu fotbalişti din academie. Anul trecut Viitorul s-a calificat pentru prima oară în cupele europene. Anul asta în momentul actual, echipa e pe primul loc în Liga 1.

Astăzi Hagi a făcut o mare performanță cu echipa Under 19 a Viitorului care s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Youth League, după ce a învins-o pe FC Copenhaga, cu 4-2 în play-off care precede faza optimilor de finală.

Golurile au fost marcate de Carlo Casap (de două ori), Cristian Ene și Florinel Coman.
Casap a deschis scorul în minutul 32, cei de la FC Copenhaga a egalat după doar trei minute, prin Carlo Holse.

Viitorul a decis soarta meciului în ultima jumătate de oră. Cristi Ene a făcut 2-1 în minutul 67. Florinel Coman a făcut 3-1 în minutul 79. După patru minute, Casap a realizat” dubla”. Jonas Wind, făcut 4-2 în minutul 90.

Viitorul este deținătoarea titlului național Under 19, s-a calificat în UEFA Youth League din postura de campioană. În toamnă i-a eliminat pe moldovenii de la Sheriff Tiraspol (4-1, 1-0 în primul tur) și pe elvețienii de la FC Zurich (5-0, 0-2, în al doilea tur).

Danezii au intrat în competiție pe” ruta Champions League” pentru că echipa mare a clubului a participat în grupele celei mai importante competiții europene. Acolo, FC Copenhaga U19 a încheiat pe locul secund în Grupa G, după FC Porto, dar înaintea lui Club Brugge și Leicester City.

Danezii au strâns 10 puncte, la egalitate cu belgienii. Diferența s-a făcut la capitolul rezultate directe (Copenhaga – Brugge 0-0, Brugge – Copenhaga 0-3).

În optimi de finală, FC Viitorul va juca împotriva uneia dintre câștigătoarele celor opt grupe din” UEFA Champions League”: PSG, Dinamo Kiev, Barcelona, PSV Eindhoven, CSKA Moscova, Real Madrid, FC Porto, Sevilla.

La fel ca și în play-off, învingătoarele vor fi decise într-o singură manșă. În cazul în care scorul este egal după disputarea a 90 de minute, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare.

Mă bucur foarte mult pentru reușitele lui Hagi. Merită toate felicitările noastre. A investit mulți bani în proiectul său, a muncit, a crescut fotbalişti de valoare așa cum a trebui să facă toate cluburile din România. Acum se văd roadele. Succesele lui Hagi sunt și succesele României.

2 Replies to “Echipa Under 19 a Viitorulu a făcut o mare performanță”

  1. O mulțime de informații utile.
    Felicitări!

    1. Mersi Alex! Sportul e viața mea.

Lasă un răspuns