Intre competitie, esec si oportunitate

Azi mi s-a confirmat iar ca desi exista sanse mari sa nu fie cum iti doresti e bine sa pasești pe un teren aproape necunoscut. Da, e adevarat ca ne suntem datori sa iesim din zona noastra, de confort si sa incercam lucruri noi. E posibil sa nu reusim sa avem sicces, dar, asa cum spunea David Popovici o nereusita nu e un esec ci o sansa de a invata. Nu exista infrangeri, doar oportunitati de a te cunoaste mai bine, de a iti recunoaste limitele, fara insa a renunta sa incerci sa le depasesti. Fiecare om are o parte a sa in care poate deveni si mai creativ. Spun cu tarie ca dorinta de a progresa, de a fi mai bun nu trebuie pusa sub nicio forma in raport cu ceilalti, ci cu propria persoana. De ce? Simplu.  Pentru ca atunci cand omul nu se  razboieste cu nimeni, ci cauta  azi sa fie mai  bun decat el insusi, cel de ieri, atunci isi ingaduie sa ramana sincer cu el. Trebuie sa recunosc ca a fi sincer cu tine e cea mai dificila provocare, pentru ca atunci lasam sa cada multe ziduri de autoaparare. De multe ori omului ii  e asa, de draga linistea sufletului incat arr tendinta de a  nega adevarul. Atunci cand insa alege  sa creasca , sa se  perfectioneze, nu privind inspre ceialti si considerand  totul ca pe un maraton, ci privindu-se in oglinda fiind sincer cu sine i, acceptandu-si lipsurile, plusurile, imperfectiunile si calitatile cu care a venit in aceasta lume, vrand cu adevarat sa se  desavarseasca  ca persoana, atunci isi  va infrumuseta atat  suflet  cat si coltul de lume in care traieste  pentru ca nu va mai fi oarecum suspendat in o competitie falsa sau in teama de esec.

Esecul e doar o oportunitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Replies to “Intre competitie, esec si oportunitate”

  1. Aceste cuvinte mi-au atins sufletul si m-au facut sa reflectez la felul in care imi traiesc viata. Da, e greu sa pasesti in necunoscut, sa iesi din zona de confort si sa incerci lucruri noi. Dar, asa cum spunea si David Popovici, nereusita nu e un esec, ci o sansa de a invata. E important sa crestem si sa ne desavarsim ca persoane, sa ne cunoastem si sa ne acceptam atat calitatile, cat si imperfectiunile. Nu trebuie sa ne comparam cu ceilalti, ci sa ne straduim sa fim mai buni decat eram ieri. A fi sincer cu tine insuti poate fi una dintre cele mai dificile provocari, dar si cea mai liberatoare. Daca ne ingaduim sa fim sinceri cu noi si sa acceptam greselile, putem sa ne infrumusetam sufletul si sa avem o viata plina de sens. Nu trebuie sa traim intr-o competitie falsa sau in teama de esec, ci sa vedem esecul ca pe o oportunitate de a invata si de a creste. Asa ca nu renunta sa iti doresti sa fii mai bun decat esti acum, pentru ca asta inseamna sa invingi cu adevarat!

  2. Sunt complet de acord cu cele spuse mai sus. A trai fara frica de esec si de a incerca lucruri noi este ceea ce ne face sa evoluam si sa ne cunoastem pe noi insine. De multe ori, ne temem sa parasim zona noastra de confort, dar este important sa ne amintim ca doar prin incercari si nereusite putem invata si creste. Nu trebuie sa ne comparam cu ceilalti, ci trebuie sa ne concentram pe propria noastra dezvoltare si sa ne permitem sa fim sinceri cu noi insine. Doar astfel putem atinge succesul si putem imbunatati lumea in care traim.

Lasă un răspuns