Marketplace mi-a salvat afacerea

Pandemia asta prin care trecem de mai mult de un an de zile ne-a schimbat viețile radical, a trebui să schimbăm modul în care trăim, modul în care gândim sau modul in care ne descurcăm în business, dacă suntem antreprenori. Acum vreo doi ani, dacă îmi spunea cineva că vor veni vremurile, pe care le trăim în ziua de astăzi, ii ziceam că e nebun. Nici nu îndrăzneam să cred că vom putea avea o viață în condițiile prevăzute de pandemie. Dar e o zicală: „ niciodată să nu spui niciodată”.

In urmă cu doi ani am decis să fac o schimbare în viața mea, am hotărât să mă las dusă de val, să-mi urmez pasiunea pe care o am de când sunt mică.

Până la școală am fost crescută de bunici. Am avut o copilărie frumoasă, am fost un copil foarte fericit. Bunica îmi făcea toate poftele, era o femeie care nu stătea nicio secundă degeaba, cât era ziua de lungă. Creștea o mulțime de păsări, avea  în fiecare an, porc, ținea și vacă , oi, lucra la câmp. Atunci nu realizam cât de multă treabă făcea bunica. Acum mă întreb cum rezista sa facă atâtea lucruri într-o zi.

Pe lângă toate astea, din  bucătăria bunicii nu lipsea niciodată prăjiturile. Mă fascina mirosul venit din cuptorul sobei. Țin minte că abia așteptam să fie gata prăjitura, s-o gust. Așa am crescut până la 7 ani, când mama m-a luat acasă. Atunci am suferit mult, multă vreme nu m-am obișnuit la oraș, dar nu am avut de ales. Dar vacanțele tot le petreceam la bunici.

Prăjiturile au rămas în inima mea pentru totdeauna. Când bunica s-a dus la Ceruri, singurul lucru care mi-am dorit să moștenesc de la ea, a fost carnețelul cu rețelele de prăjituri.

De a lungul anilor am început să fac tot mai multe prăjituri. Când  mă apuc sa fac câte una, mă simt cea mai fericită persoană din lume, am un sentiment pe care nu pot să-l descriu. Cred că doar bunica m-ar putea înțelege.

Până acum doi ani, această pasiune cu prăjiturile o luam în joacă, le făceam doar pentru mine, familie și prietenii cei mai buni. Când mă așteptam cel mai puțin, mi-am întâlnit dragostea vieții mele. Mult timp iubitul meu nu a știut de această pasiune, aveam impresia că e ceva neinteresant. Când am sărbătorit ziua lui de naștere, l-am întrebat dacă vrea sa ducă prăjituri colegilor de serviciu. Atunci a descoperit cât de bună sunt la făcut prăjituri.

Făcându-i in fiecare săptămână o altă prăjitură, într-o zi m-a întrebat dacă am încercat

 vreodată să lucrez ca cofetar, că se vede cât de pasionată sunt de asta. Până atunci nimeni nu mi-a spus așa ceva. Mereu am crezut că prăjiturile vor rămâne doar o pasiune de a mea in timpul liber.

Încurajată de iubitul meu am început să mă gândesc tot mai mult să-mi deschid o afacere cu prăjituri. Nu am îndrăznit să mă las de serviciu imediat, o vreme am încercat să fac prăjituri contra cost și să țin și de serviciu, pe care îl uram.

Văzând că am tot mai multe comenzi, mi-am făcut curaj. Am lăsat totul baltă și am început un nou drum în viața mea. In sfârșit făceam ceea ce îmi plăcea cu adevărat. Eram convinsă că bunica mă privea și era mândră de mine.

Totul a mers ca pe roate până când a venit pandemia asta și toate au luat razna. Dar știind că trebuie să găsesc o soluție să-mi vând prăjiturile, am început să mă documentez care ar fi cea mai bună soluție. In scurt timp am aflat despre existența platformei Marketplace care îți oferă șansa să-ți vinzi produsele in condiții avantajoase.

Mi-am făcut cont pe Marketplace și mi-am postat poze cu prăjiturile mele fără să-mi fac prea multe speranțe. Dar viața m-a surprins din nou plăcut, a început să apară tot mai multe comenzi. Am considerat că este încă un semn de la Dumnezeu că am luat hotărârea cea bună făcându-mă antreprenor. Anul trecut când a fost carantina totală, începusem să am îndoieli că făcusem crea ce trebuie. Mi-a fost teamă că o să dau faliment.

Platforma Marketplace mi-a salvat afacerea. Vă sfătuiesc să apelați la serviciile lor dacă aveți nevoie sa vă vindeți produsele. In vremurile astea doar cei care sunt deschiși la nou au șanse să supraviețuiască.

Pentru a va face o idee despre Marketplace România, vizitați pagina de Facebook a lor sa vă convingeți cât de mult poate să vă ajute. Dacă aveți probleme cu afacerea, încercați  să faceți orice e posibil sa vă țineți pe linia de plutire. Știu că nu e ușor, dar trebuie să nu cedați obstacolelor întâlnite în cale.

In urmă cu câțiva ani nici nu îndrăzneam să visez că într-o zi voi avea o afacere cu rețelele de prăjituri ale bunicii. De atunci am învățat multe, acum știu că viața este scurtă, depinde de noi ceea ce facem cu ea, dacă luptăm sau nu pentru visele noastre.

Dacă gândim negativ, vedem toate lucrurile doar in negru și alb, atunci e imposibil să realizăm ceva in viață. Dacă dăm vina pe divinitate că ne-a dat un destin greu care ne face să suferim, n-o să fim niciodată capabili să facem ceva sa fim fericiți.

Dacă ne dorim cu adevărat să ne împlinim un vis, trebuie să avem încredere că se poate realiza și să luptăm pentru a găsi soluții  cu ajutorul cărora să să ne facem visul sa devină o realitate. E foarte important sa facem în viață ceea ce ne place, să ne construim o carieră frumoasă în domeniu în care suntem pasionați. In ziua de azi, mulți oameni își aleg cariere în funcție de câți bani vor câștiga, fără să țină cont dacă le place sau nu ceea ce vor face.

De când am afacerea, muncesc foarte mult, mai mult decât la serviciu pe care îl aveam, dar pentru mine nu contează, pentru că muncesc cu plăcere, fac ceea ce îmi place și asta compeensează munca în plus. Astăzi sunt o persoană fericită și asta contează cel mai mult.

Articol scris de Ramona Lengyel

2 Replies to “Marketplace mi-a salvat afacerea”

  1. Interesant articol. E mai mult decat necesar sa ai alaturi un ajutor de nadejde.Asta e Market place.

Lasă un răspuns