Mi-am decorat apartamentul cu ajutorul celor de la DIEGO

Spre sfârșitul anului trecut am luat o decizie importantă. În urmă cu doi ani am plecat la Bruxelles să lucrez la o firmă de iT. Viața mea s-a schimbat radical acolo, belgienii trăiesc diferit față de noi românii. Eu am fost învățată să fiu mereu în preajma celor la care țin și asta m-a făcut să nu mă simt prea bine printre străini. Am încercat din răsputeri să mă acomodez, dar nu am reușit. Înaintea sărbătorilor de iarnă mi-am dat demisia și am venit acasă.
Cu banii strânși în Belgia am cumpărat un apartament pe care am dorit să-l decorez după gustul meu. Părinții mei au vrut să mă ajute dându-mi o mulțime de sfaturi. Mama îmi zicea să iau ceva, tata altceva, tot așa până cei doi ajungeau să se  certe. Asta a continuat să se întâmple zi de zi până nu am mai suportat și le-am zis: ” E apartamentul meu, eu aleg ce iau și ce nu. Vă rog frumos să nu vă mai băgați în treburile mele! „. Le-am spus să stea liniștiți acasă, că eu mă descurc și fără sfaturile lor.
La auzul vorbelor mele părinții n-au mai scos niciun cuvânt pe gură, nu au mai deschis subiectul niciodată.
Mereu am visat să-mi decorez propria casă după gusturile mele. Dumnezeu mi-a dat ocazia s-o fac și n-am ratat-o. M-am gândit că internetul mă va ajuta să mă documentez pentru a-mi duce visul la îndeplinire. După câteva ore de navigare pe diverse site-uri aveam răspuns la toate întrebările mele.
Prima etapă care trebuia parcursă a fost să mă duc la magazinul Diego să-mi cumpăr cele necesare pentru a-mi decora apartamentul. Dar înainte să-mi încep cumpărăturile mi-am făcut card de fidelitate pentru a profita de avantajele oferite. Lunar pot beneficia de promoţii speciale cu reduceri de până la 50%! La meniul Card de fidelitate de pe site-ul DIEGO oricine poate afla mai multe detalii despre promoţii, despre produse. Cine dorește are posibilitatea să aplice gratuit pentru propriul card de fidelitate. Aplicaţia este simplă, fără obligaţie de cumpărare. În acest mod nu veţi rata ocazia să aflați despre serviciile DIEGO unice, oferite exclusiv posesorilor de card de fidelitate.
Am fost suprinsă în mod plăcut de serviciile oferite de magazin. Aveam senzația că am rămas în străinătate. Când m-am văzut în mijlocul sutelor de produse, m-am pierdut. Nu eram hotărâtă ce să aleg . Am avut noroc cu consilierii de vânzări de la DIEGO care mi-au dat sfaturi utile la o ceașcă de cafea delicioasă. În acest mod am găsit cele mai bune soluţii pentru decorarea apartamentului.
Am ales să nu fac toate cumpărăturile deodată pentru a putea profita de reducerile speciale pe care le aveam cu card de fidelitate. Nu era nicio problemă să mă duc de mai multe ori la DIEGO. Are o parcare încăpătoare unde să-mi las mașina.
Primul produs cumpărat a fost tapetul Tiles făcut din vinil pe bază de hârtie care are durată de viață mai lungă, ce rezistă mai bine în condiții de umiditate și suportă spălarea cu apă și detergent.

5996285499026-tapeta-tiles-830804-szinminta-01

Am reușit să-l lipesc în cameră cu ajutorul informaților luate de pe internet. Am curățat pereții de praf și de pete de grăsime. Am demontat aplicele, prizele și întrerupătoarele de lumină. Tapetul l-am decupat în mai multe fâşiii după ce am măsurat înălțimea pereților. Apoi l-am aplicat cu ajutorul unui adeziv special, care a trebuit preparat . Adezivul l-am aplicat pe dosul făşiei de tapet cu ajutorul unei role. Aplicarea propriu-zisă am făcut-o de sus in jos. Am despărțit cu grijă fâşia de tapet, aplicând-o pe perete, lăsând o rezervă de 1-2 cm la îmbinarea acestuia cu tavanul.

5996285499026-tapeta-tiles-830804-enterior-01
După ce am terminat cu tapetul, am cumpărat parchet laminat pentru sufragerie.

5996285586917-laminalt-padlo-woodstep-objecto-8mm-88380-tolgy-hajopadlo-szinminta-02

Suprafaţa camerei trebuia sa fie plană, curată și uscată. Montajul l-am făcut în mai multe etape:

– Am așezat folia PEE pe întreaga suprafaţă a camerei. și apoi am lipit-o;
–  Am pus penele pentru spațiul de dilatare, între parchet și perete, spațiu care trebuie să fie de 1-1,5 cm;
– Am decupat jumătate de placă;
– Al doilea rând l-am început cu jumătate de placă pentru a se consolida îmbinarea din lateral. Rândurile următoare le-am făcut alternativ cu placă întreagă și jumătate de placă, până am terminat suprafaţa camerei.

Pentru ultima placă a trebuit să măsor distanța rămasă între perete și restul parchetului instalat. Apoi am decupat plăcile longitudinal, lăsând spațiu de dilatare. Ultimul lucru pe care l-am făcut a fost să fixez clemele de plintă în perete și colțare.

5996285586900-laminalt-padlo-woodstep-objecto-8mm-88217-haromsavos-bukk-enterior-01
După ce am montat parchetul am cumpărat pardoseală rezistentă la apă de vinil tip LVT, formată din plăci cu aspect rustic de duşumea naturală de nuanţă deschisă, pe suport autoadeziv de culoarea parchetului pus în sufragerie. Pardoseala am dorit s-o pun în bucătărie, pe hol sau baie pentru se întreține ușor și este elegant în același timp.

5996285397650-lvt-senso-2mm-32800018-noyer-naturel-enterior-03
Am montat pardoseala rezistentă la apă după informațiile luate de pe internet.Montajul nu se face fără șapa autonivelantă din care am luat probe pentru stabilirea cu exactitate a umidităţii, deoarece aceasta nu trebuie sa depăşească o anumită valoare. In cazul in care umiditatea stratului suport era peste cota admisă trebuia să aplic bariera de umiditate.

5996285397650-lvt-senso-2mm-32800018-noyer-naturel-enterior-05
A urmat ultima vizită la DIEGO unde am luat ce mai aveam nevoie ca decorarea apartamentului să fie gata. Am rugat pe cei de la magazin să-mi aducă acasă produsele cumpărate profitând că oferă transport gratuit.
Tivul de la perdele și la draperii tot cei de la DIEGO mi-au făcut gratis. Până să pun perdelele la geamuri a trebuit să montez șine pentru perdea. Mi-a fost puțin greu să fac acest lucru pentru că nu mai bătusem nimic cu ciocanul, urcată sus la tavan, dar până la urmă am reușit.

5996285396226-fuggony-fresh-02-kivi-enterior-01
În dormitor am dorit să am mochetă. Internetul m-a ajutat încă o dată să montez mocheta gata măsurată gratis la DIEGO.

5996285929295-padloszonyeg-shaggy-tampa-21-zold-szinminta-01-110x60 A trebuit să spăl prima oară pardoseala camerei de petele de grăsime cu detergent, până au dispărut. Mucegai nu am avut, nu am dat cu soluție antimucegai. Apoi am aspirat bine praful ca adezivul să-și poate face treaba. Am lăsat mocheta întinsă pe pardoseală 24 de ore pentru a nu avea cute. Am început lipirea mochetei din partea mai îngustă a camerei. Când am terminat, am prins și plintele și camera era gata.

5996285929295-padloszonyeg-shaggy-tampa-21-zold-enterior-01

În sfârşit apartamentul arăta așa cum îmi doream. In sufragerie am mai pus un superb covor de la DIEGO.

5996285640138-szonyeg-crystal-brown-enterior-01

Sfătuiec pe toată lumea să urmeaza pagina de facebook a celor de la DIEGO. O să aibă ce să vadă.

Acum câteva zile am terminat și montarea mobiliei în toată locuința. Abia am așteptat să-i chem pe părinți să vadă cum am decorat căsuţa mea. Duminică seară i-am invitat la cină. Au fost uimiți de noua înfățișare a apartamentului. S-au bucurat foarte mult pentru mine.
Și eu sunt fericită că am propria mea casă și am posibilitatea să trăiesc alături de cei dragi în orașul unde m-am născut. N-aş mai pleca niciodată în străinătate pentru nimic în lume.

diego_RO-300x101

Articol scris pentru Proba 14 – Diego, Spring SuperBlog 2016.

One Reply to “Mi-am decorat apartamentul cu ajutorul celor de la DIEGO”

  1. […] Mi-am decorat apartamentul cu ajutorul celor de la DIEGO […]

Lasă un răspuns