Naționala României U21 sub conducerea lui Adrian Mutu

Pe 10 decembrie a avut loc tragerea la sorți grupelor campionatul european de fotbal U21. România s-a calificat în premieră a doua ediție consecutivă. În 2019 am participat la un campionat european după foarte mulți ani. Atunci tinerii noștri tricolori conduși de Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea cu prestațiile lor calificându-se mai departe în semifinale dintr-o grupă cu Franța, Anglia și Croația.  Nici în semifinala cu Germania nu am jucat deloc rău, o repriză am jucat de la egal la egal cu ei, apoi am cedat fizic și ei ne-au învins.

Acele prestații ne-au dat speranțe că fotbalul românesc nu a murit, atunci am văzut că avem tineri jucători talentați care pot deveni jucători de bază la echipa națională mare a României. S-a dovedit că mai multe de muncit până să avem din nou o națională puternică.

Revin la naționala U21 antrenată de Adrian Mutu care e la începutul carierei de antrenor. Calificarea la campionatul european care avea loc în Ungaria și Slovenia anul viitor, a fost una chinuită după părerea mea. De exemplu în ultimul meci cu Danemarca acasă la care trebuia să obținem victoria, jocul nostru nu a convins deloc, am făcut un egal urât. Ne-am calificat și datorită faptului că Bosnia a bătut Belgia.

Părerea mea este că în grupa în care am picat, adică cu Germania, Ungaria și Țările de jos ( Olanda ), nu avem nicio șansă să mai avem prestații bune. Afirm acest lucru pentru că sub conducerea lui Adrian Mutu naționala României U21 nu are un joc solid, jucăm lent, ne bazăm prea mult pe Man,  sau Florinei Coman. Revenirea lui Ianis Hagi la U21 nu s-a văzut deloc. Dar nici în 2019 nu speram la prea multe și ne-au surprins plăcut.

Poate și de data asta se va întâmpla la fel. În perioada 24-31 martie 2021 se vor desfășura meciurile din grupe și în perioada 31 mai – 6 iunie vor fi meciurile eliminatorii. România joacă primul meci la Budapesta cu Olanda, apoi urmează meciul cu Ungaria și ultimul va fi cu Germania.

Mai vreau să spun că aceste calificări la tineret dovedește că fotbaliștii talentați încă mai avem, dar nu știm să-i creștem,  nu mai ținem pasul cu metodele de pregătire folosite în străinătate. Am rămas în urmă la acest capitol la toate disciplinele sportive.

Crăciun fericit tuturor!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns