O nuntă de vis pentru prietena mea

În curând voi avea parte de un mare eveniment în viața mea. Prietena mea cea mai bună se va mărita și va face nuntă în București. Noi două ne cunoaștem din copilărie, am fost împreună la şcoală. Doar la facultate ne-am despărţit, ea a dorit să studieze alt domeniu decât mine. Nu durează câteva zile fără să vorbim. Am fost fericită când mi-a zis că se va căsători anul ăsta. Își dorește tare mult să aibă o nuntă de vis. I-am promis că o voi ajuta în toate pregătirile. Deja am reușit să cumpărăm rochia de mireasă, am aranjat cu muzica. Sunt gata și invitațiile de nuntă. A fost greu să se hotărască care va fi locația perfectă pentru petrecere. Va veni multă lume din partea ei, dar și din partea mirelui care trebuiesc cazați undeva.
Azi-noapte am avut un vis ciudat. Prietena mea se mărita în localitatea Săftica de lângă București la Salon du Mariage.

logo_cropped_resized-1

Visul a început cu cununia civilă făcută la acest salon. Toți invitații erau îmbrăcați lejer care abia așteptau să se termine cununia pentru a se răcori în piscină și să bea un cocktail .

10-Cununie-religioasa-in-aer-liber

Ceremonia religioasă a urmat după câteva ore. De data asta toată lumea era îmbrăcată la patru ace. Eu eram domnișoara de onoare și eram foarte emoționată, tremuram toată. Prietena mea s-a aranjat în toaleta specială pentru mireasă. Își dorea ca invitații să vadă o mireasă elegantă. Rochia până la pământ fixată pe silueta ei și cu o trenă lungă, a transformat-o într-o adevărată prințesă din povești.

11.-Poate-chiar-si-cea-religioasa
După ce am făcut câteva poze pe zona verde din fața salonului, a sosit momentul să arunce buchetul de trandafiri albi și roșii care l-a avut în mână la ceremonie. Spre surprinderea mea, eu am prins buchetul. Am rămas pe gânduri, nu știam dacă era un semn de la Dumnezeu sau nu. Nunta a continuat. Toată lumea a intrat în salonul de nuntă fără stâlpi cu un ring de dans imens unde putea să se danseze în voie.

salon-du-mariage-foto-cu-dansul-mirilor-4-370x270

Salonul era amenajat în culorile preferate a prietenei mele, mov și alb. Era o priveliște de neuitat.

foto-salon-nunta-4-370x270
Dansul mirilor s-a desfășurat într-un cadru de vis, deasupra piscinei, cu ajutorul muzicii cântate la un pian. Așa ceva nu mai văzusem, mi s-a făcut pielea găinii. Era un moment romantic și o amintire frumoasă peste ani.

9.-Vrei-un-dans-al-mirilor-mai-special
Restaurantul de nuntă ne-a răsfățat cu un meniu diversificat și cocktail – uri fine care ne-au făcut să ne simțim bine. Am dansat atât de mult încât a trebuit să-mi schimb de două ori ținuta.

IMG_1177
Când toată lumea era atentă la jongleriile cu sticle și shakere făcute de barmani, mireasa a dispărut. Deodată se aude un strigăt: ” S-a furat mireasa! ”. Imediat se primește un telefon de la răpitori. Ei au dorit să primească toți invitații permisiunea să petreacă încă trei zile la Săftica  Resort  cu acces la piscină. Cazarea nu era o problemă, complexul avea posibilitatea să cazeze invitaţii de la o nuntă. Oferea şi o parcare spaţioasă pentru cei veniţi cu maşini.

7-salon-nunta-cu-cazare
Mirele deja era alb ca varul, la fel nașii și părinții. Până la urmă totul s-a rezolvat și prietena mea s-a întors sănătoasă la soțul ei. Apoi tot a revenit la atmosfera minunată de dinaintea răpirii. Mirele împreună cu naşul s-au ocupat de pregătirea porcului la proţap. Petrecerea s-a terminat cu un superb foc de artificii la piscină.

3-salon-nunta-foc-artificii-piscina

După câteva ore de somn ne-am trezit să servim o delicioasă ciorbă de potroace .

ciorba-de-potroace
Visul s-a sfârşit cum invitaţii se bucurau împreună de promisiunea făcută răpitorilor miresei. Unii stăteau la soare şi povesteau, alţii erau în piscină. M-am trezit din vis auzind gălăgia făcută de vorbăria şi râsetele invitaţilor.
Imediat m-am întrebat dacă acest vis era un semn pentru alegerea locaţiei nunţii. Am căutat pe internet saloanele de nunţi din Bucureşti şi spre bucuria mea am găsit Salon du Mariage din localitatea Săftica. Atunci am fost sută la sută convinsă că acest salon de nuntă era cea mai bună alegere pentru nunta ca-n poveşti a prietenei mele.

Când i-am povestit de vis şi i-am arătat informaţiile despre Salon du Mariage a fost de acord cu mine. Locaţia pentru evenimentul cel mare era rezolvată.
Nunta este aranjată în proporţie de 90 la sută. Numai eu nu am încă rochie de domnişoară de onoare. Prietena mea tot mă bate la cap să-mi iau, dar încă nu mi-am găsit ceva pe gustul meu. Îmi doresc o ținută deosebită așa cum va fi și nunta.
Sper ca totul să fie bine până la momentul aşteptat. Toate lucrurile să se deruleze conform planului și prietena să aibă parte de nuntă ca-n povești așa cum își dorește.

Articol scris pentru Proba 13 – Salon du Mariage Toujours l’Amour, Spring SuperBlog 2016.

3 Replies to “O nuntă de vis pentru prietena mea”

  1. Prietena ta e o norocoasa sa te aiba. Superba locatia. Chiar o nunta ca in povesti.

    1. Și eu sunt norocoasă cu prietenii mei.

  2. […] O nuntă de vis pentru prietena mea […]

Lasă un răspuns