Rezultate finale și comentarii asupra meciurilor din faza optimilor de finală Champions League

fotbal

EUROPE: Champions League – Play Offs
1/8-finals
23.02. 21:45 Arsenal Barcelona 0 : 2
23.02. 21:45 Juventus Bayern 2 : 2

Barcelona și-a arătat încă odată clasa la Londra în fața lui Arsenal învingând cu 2-0. Prima repriză a fost echilibrată la raportul ocaziilor de poartă, englezii având primele mari ocazii la poarta lui Ter Stegen. Barcelona a pasat mult mingea căutând o breșă în apărarea lui Arsenal. Suarez a avut 2 ocazii bune de a înscrie în ultimele minute a reprize. A doua repriză a început la fel, dar totuși englezi erau tot mai disperați să se apere, se vedea că golul plutește în aer. Acesta a venit după o pasă genială a lui Suarez către Neymar care la rândul lui i-a pasat lui Messi care era lăsat singur în careul de 16 m. A fost primul gol primit de portarul Cech de la Messi. Argentinianul a înscris din nou din lovitura de la 11 m care a obţinut-o tot el. Suarez putea face 3-o, dar a dat mingea in bară după încă o fază creată de trei atacanţi magici al Barcelonei.

Arsenal a avut și ea ocazii mari de marca în ambele reprize, dar în câteva rânduri Ter Stegen și-a arătat valoarea.Echipa are calitate, dar în momentele importante al meciului, jucătorii nu au putut să strălucească precum vedetele Barcelonei.

Barcelona a ajuns la al 33 – lea meci în care nu cunoaşte învingerea, record absolut pentru echipa catalană în acest sens. Mai are un meci de trecut si egalează recordul lui Real Madrid in anul 1987 când madrilenii nu au fost învinși timp de 34 de meciuri. Duminică catalani au un meci greu cu Sevilla în campionat. Chiar această echipă a reușit s-o învingă pe Barcelona în turul campionatului Spaniei.
În celălalt meci Bayem a copiat-o pe Barcelona, a avut posesia mingii peste 80%, în prima repriză așa cum îi place lui Pep Guardiola, a pasat foarte mult, a avut situații de a marca. A și reușit acest lucru prin Thomas Muller în ultimele minute a reprizei întâi. Arjen Robben a majorat scorul pentru Bayem după pauză. Când totul părea că este clar Juventus reușește să înscrie de 2 ori prin Mandzukic și Dybala în urma a două erori incredibile comise de tânărul fundaș Joshua Kimmich. Prin acest egal nesperat la un moment dat după cum s-a jucat, Juventus păstrează șanse la calificare. Se ştie că italienii sunt foarte norocoși la fotbal, au multe reușite venite și cu mult noroc.

 

Lasă un răspuns