S-au aflat cele patru semifinaliste din Europa League

europa-league1

S-au terminat și sferturile de finală din Europa League. Mircea Lucescu se califică pentru a treia oară în cariera sa de antrenor în semifinalele cupelor europene. Shakhtar a învins pe Braga în seara asta cu 4-0 având și alte ocazii mari, după ce a obținut victoria în tur la Braga cu 2-1.

Cel mai frumos meci din sferturi din Europa League și chiar din Champions League s-a jucat în această seară între Liverpool și Borussia Dortmund. În tur cele două echipe au făcut egal 1-1 în Germania. Se părea că Liverpool își ia adio de la calificare după începutul prost când după 9 minute nemții conduceau cu 2-0. Mkhitaryan a deschis scorul în minutul cinci, apoi Aubameyang a înscris și el în minutul nouă.

JucătoriI lui Jurgen Klopp și-au revenit abia după pauză când atacantul Origi reduce din diferență. Speranța a reînviat în inimilor suporterilor din tribune. Dar în minutul 57 Reus a făcut 3-1 pentru nemţi, iar misiunea englezilor părea una imposibilă, trebuia să dea trei goluri fără să mai primească.

Când tot stadionul cântă neîncetat indiferent de rezultatul final și mai ai un antrenor ca Jurgen Klopp care a riscat totul pe cartea atacului, misiunea pare posibilă. Liverpool a reușit să înscrie trei goluri prin Coutinho în minutul 66, zece minute mai târziu a venit golul egalizator al lui Sakho. În minutul 91. Lovren a dat tonul la sărbătoare pe Anfield. Liverpool – Dortmund s-a terminat 4-3. Este primul eşec al Borussiei după 18 meciuri fără înfrângere în toate competiţiile.

Meciul Sparta Praga – Villarreal s-a terminat 2-4, după ce în tur tot spaniolii au învins cu 2-1. Au marcat: Dockal (65), Krejci (71), Bakambu (5, 49), Castillejo (43), Bruno (45+1).

Meciul Sevilla – Athletic Bilbao s-a terminat 1-2 așa cum se terminase și tur. Au urmat prelungiri și loviturile de la 11 metri unde Sevilla a ieșit victorioasă. (5-4, d.l.d.).  Au marcat: Gameiro (59) / Aduriz (57), Raul Garcia (80).

Cele patru echipe semifinaliste din Europa League sunt: Liverpool, Sevilla, Shakhtar și Villarreal. Tragerea la sorți va fi vineri 15 aprilie.

Lasă un răspuns