Sevilla este vechea și noua deținătoare a trofeului UEFA Europa League

europa-league1

UEFA Europa League  și-a luat rămas bun de fanii fotbalului printr-o superbă finală între Liverppol și Sevilla.Spaniolii erau favoriți pentru că erau câștigătorii ultimelor 2 ediții a competiției. Englezii erau după 11 ani într-o finală de cupă europeană.

Prima repriză a fost dominantă de Liverpool care a avut încă din minutul 8 ocazie de a înscrie, a urmat alte ocazii. Sevilla a fost periculoasă doar în minutul 32 când  Gameiro a reluat spectaculos, din foarfecă, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Mignolet. După 3 minute  englezii au reușit să dea gol prin atacantul Sturridge cu o execuţie superbă: şut la colţul lung, cu exteriorul, după o pasă primită de la Coutinho. Vârful echipei lui Klopp este primul englez de la Robbie Fowler, în 2001, care înscrie într-o finală de Cupa UEFA/Europa League.

A doua repriză  a fost dominantă total de Sevilla. Liverpool s-a trezit egalată încă din minutul primul minut a reprizei. Spaniolii au dat gol prin Gameiro, care a înscris din câţiva metri, după centrarea lui Mariano. Același atacant a ratat alte două mari ocazii de a înscrie. În minutul 64 englezii nu mai scapă,Sevilla face 2-1 printr-o fază splendidă, la care au participat Vitolo, Banega şi Coke, ultimul reuşind să înscrie cu un şut extraordinar de la marginea careului.  In minutul 70 Coke face dubla ducând scorul la 3-1. Englezii nu au mai reușit să pună în pericol poarta spaniolă.

Sevilla câștigă pentru al treilea an consecutiv UEFA Europa League și pentru a cincea oară în ultimii 10 ani.  Doar Bayem Munchen a mai reușit să câștige Liga Campionilor în anii 70 de trei ori consecutiv. Și în anul asta echipele spaniole fac legea în cupele europene. Pe 28 Mai se joaca finala UEFA Champions League între Atletico Madrid și Real Madrid

Lasă un răspuns