Sorana Cîrstea a reprezentat cu cinste România la Roland Garros

Ieri, 6 iunie s-au jucat ultimele partide din turul patru ( optimi ) la Roland Garros, care este al doilea turneu de Grand Slam.

Anul acesta Simona Halep a lipsit de la Paris după mulți ani în care am urmărit- o cu sufletul la gură până în fazele finale al turneului WTA. Din păcate Simona s-a accidentat la turneul de la Roma și a fost nevoită să ia pauză de la tenis. Se pare se întoarce pe teren la turneul de la Wimbledon.

Cine a reprezentat cu cinste România la Roland Garros.

În absența Simonei Halep, Sorana Cîrstea a reprezentat cu cinste România. Sorana a ajuns până în optimi jucând foarte bine. Parcă am vazut-o pe Sorana Cîrstea din 2009 ( la 19 ani ) când a ajuns la Roland Garros până în faza sferturilor de finală. Atunci i se spunea tăietoarea de cap de serie pentru că în acel an a învins patru jucătoarea care erau cap de serie, adică erau favorite la câștigarea turneului.

Din păcate Sorana a avut parte de foarte multe accidentări de-a lungul anilor. A avut multe oscilanții în carieră, dar talentul i-a rămas.

Anul asta a fost într-o formă bună a câștigat multe meciuri  și asta s-a văzut la Roland Garros pentru că a învins jucătoarea mai bine clasate în clasamentul WTA.

Parcursul Soranei Cîrstea la Roland Garros.

În primul tur a jucat cu Johanna Konta din Marea Britanie ( locul 20 WTA ). Sorana a învins-o în două seturi 7-6 (5), 6-2,.

În turul doi a jucat cu Martina Trevisan din Italia( locul 97 WTA ). A învins-o în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4.

În turul trei, Sorana Cîrstea a întâlnit cea mai bună adversară. Mă refer jucătoarea din Rusia Daria Kasatkina ( locul 37 WTA ). A învins-o în două seturi 6-3, 6-2. A fost cel mai bun joc al Soranei.

Din păcate Sorana Cîrstea a fost învinsă în turul patru ( optimi ). Jucătoarea care a bătut-o se numește Tamara Zidansek ( locul WTA) care a obținut victoria în două seturi 6-7 (4), 1-6.

Cîrstea in top 50 WTA

Datorită parcursului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea va urca în top 50 WTA, mai precis pe locul 45 WTA. Cea mai bună clasare din carieră a ei este locul 21 WTA în anul 2013.

Lasă un răspuns