Un eveniment sportiv spectaculos va fi partida România-Belgia din Fed Cup de la Sala Povalentă

Mâine și duminică de la ora 13 se va desfăşura la Sala Povalentă din București disputa dintre România și Belgia de Fed Cup din din primul tur al Grupei Mondiale II. Suprafață de joc va fi una rapidă. Toate meciurilor vor fi în direct la Digi sport.

Echipa României este formată din jucătoarele: Monica Niculescu (29 de ani, locul 36 WTA), Sorana Cârstea (26 de ani, locul 62 WTA), Camelia BEGU (26 de ani, locul 28TA) și Patricia-Maria Ţig (22 de ani, locul 104 WTA). Capitanul de echipă este marele Ilie Năstase.

Astăzi s-a tras la sorți programul meciurilor. Monica Niculescu va juca mâine prima de la ora 13 împotriva belgiencei Kirsten Flipkens (31 de ani, locul 74 WTA). Cele două s-au mai întâlnit de şase ori, de fiecare dată pe suprafeţe rapide, scorul fiind 3-3. La începutul acestui an, Niculescu a obținut victoria în optimile turneului de la Hobart din Australia cu scorul de 6-3, 6-2.

Tot mâine, în al doilea meci al zilei, Sorana Cârstea va juca împotriva Yaninei Wickmayer (27 de ani, 60 WTA). Belgianca are 4-1 la întâlnirile directe. Cârstea a câştigat la Cincinnati, pe hard, în 2012, iar Wickmayer a bătut: la Oeiras (zgură, 2009), Hertogenbosch (2009), US Open (2011) şi Kooyong (2017).

Duminică de la ora 13.00, Monica Niculescu va juca cu Yanina Wickmayer, apoi Sorana Cârstea cu Kirsten Flipkens. Scorul partidelor dintre Niculescu și Wickmayer este de 2-3, iar cel dintre Cârstea – Flipkens este de 1-0.

În cazul în care după toate meciurile de simplu scorul va fi egal 2-2, se va juca și un meci de dublu, în care se vor întâlni perechile Irina Begu/Patricia Ţig şi Elise Mertens/Maryna Zanevska. PatriciaŢig, Mertens şi Zanevska sunt debutante în Fed Cup.

Cele două ţări s-au mai întâlnit de trei ori în Fed Cup, Belgia obținând de fiecare dată victoria. Cine va câștiga la toamnă va juca în barajul pentru intrarea grupa mondiale I, grupa de elită Fed Cup.

Sper că Sala Povalentă va fi plină și le va încuraja pe fetele noastre care vor obține o victorie mare pentru tenisul românesc. Hai România!!

Lasă un răspuns