Villareal a câștigat finala Europa legue

Acum câteva minute minute s-a terminat finala Europa legue desfășurată în Polonia. Formația spaniolă Villareal ( locul 7 Laliga) a câștigat trofeul împotriva formației engleze Manchester United ( locul 2 in Premier legue ) la lovituri de la 11 metri ( 11-10 ). După ce toți jucătorii de câmp au înscris la loviturile de la 11 metri, au executat și portarii unde portarul  echipei United, David de Gea a ratat.

Villareal a câștigat primul ei trofeu european, la prima ei finală ( grup înființat în anul 1923 ). Antrenorul care o antrenează această echipă, Unai Emery, este antrenorul cu cele mai multe trofee Europa legue. În această seară a câștigat al patrulea trofeu din 5 finale jucate.

Sursa foto: www.digisport.ro

Finala a fost neașteptată de nespectaculoasă, au fost doar două șuturi pe poartă, cele două goluri marcate de cele două echipe, Gerard Moreno în minutul 29 pentru Villareal și Cavani pentru Man United în minutul 55.

Englezii erau favoriți la câștigarea trofeului pentru că valoarea jucătorilor care alcătuiește echipa este mult mai mare, dar s-a dovedit că experiența antrenorului Unai Emery și-a pus cuvântul. Spaniolii au jucat perfect tactic, s-au apărat foarte bine, vedetele echipei United nu au reușit nicio acțiune pe tot parcursul meciului. Cavani a marcat norocos dintr-o deviere fericită..

Antrenorul lui Man United, Ole Gunnar Solskjær, nu a avut nicio reacție la prestația echipei a fost total depășit de miza finalei. Nu a fost capabil  să reacționeze la tactica lui Unai Emery de a lăsa mingea adversarilor și să se apere foarte atent, să nu lase spații libere. Atacanții lui Man United nu au fost lăsați să facă absolut nimic.

Jucătorul finalei declarat de UEFA este jucătorul echipei spaniolei din fața apărării, Étienne René Capoue. A distrus multe faze de atacat al englezilor.

Pentru mine a fost o finală dezamăgitoare, mă așteptam să văd un spectacol fotbalistic, dar nu a fost deloc așa. Mi s-a părut că văd două echipe obosite după un sezon greu. Nu-mi aduc aminte când am văzut așa o finală închisă. Finala a fost salvată de execuțiile de la 11 metri când toți jucătorii de câmp au înscris și s-a ajuns la portari unde David de Gea a ratat.

Sâmbătă urmează să vedem finala Champions legue dintre Manchester City și Chelsea. Să sperăm că va fi un meci de neuitat.

Lasă un răspuns