Acum câteva zile am citit un articol foarte interesant pe blogul http://andreiursachi.eu. Află cum poţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa citind ceea ce scrie Andrei Ursachi în articolul său. El este de părere că ar trebui să adoptăm în viețile noastre 8 obiceiuri care ne pot ajuta să găsim calea cea bună spre drumul fericirii.
Dacă suntem cu adevărat fericiți, asta înseamnă că suntem sănătoși, avem cariera mult visată, avem prietenii potriviți etc.
Primul obicei pe care îl pomenește Andrei Ursachi în articolul său este: „Stai departe de oamenii ce te trag în jos„. Se referă la faptul că persoanele pe care le avem în jurul nostru, ne influențată deciziile pe care le luăm. În majoritatea situaților cei care insistă să se implice în viețile noastre au un motiv s-o facă, vor să profite de ceva anume. Sunt de acord cu autorul articolului că trebuie să scăpăm de aceste persoane, altfel nu putem avea o viață liniștită, ceea ce ne face sa fim nefericiți. Doar prietenii adevărați ne aduc bucurii.
Al doilea obicei pomenit este: „Renunță la telefon, laptop sau tabletă atunci când stai în pat„. Andrei Ursachi este de părere că somnul este foarte important pentru viața unui om. Dacă o persoană își petrece noaptea în fața unei tablete, telefon sau laptop, somnul va dispera, nu se mai va simți oboseala obișnuită. Din această cauză somnul va avea de suferit și acest lucru este periculos pentru sănătatea noastră. Dacă nu suntem sănătoși, nu prea putem să fim fericiți.
Al treilea obicei care este pomenit în articol este: „Învață să apreciezi la momentul oportun„. Aici este vorba despre de a ști să apreciezi ceea ce ai, sa te bucuri de lucrurile mărunte din viața ta. Nu banii, mașinile sau aversurile te pot face să găsești calea spre fericire, ci lucrurile simple care le ai. Dacă nu poți să apreciezi aceste lucruri, atunci nu poți aprecia nimic.
Al patrulea obicei este: „Realizează faptul că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum le percepi a fi„. Aici Andrei Ursachi se referă la faptul că lucrurile nu sunt mereu așa cum par la prima vedere. Nu e neapărat o regulă ca o persoană care are tot ceea ce își dorește, să fie și fericită, să fi găsit calea cea bună spre drumul fericirii. Nu trebuie să refuzăm din prima o schimbare în viețile noastre, poate ea ne arată calea cea bună spre drumul fericirii.
Al cincilea obicei, „Începe să faci ceva, chiar dacă vei eșua„, se referă la faptul că oamenii renunță ușor la ideile pe care le au, dacă ele nu prind contur imediat. Pentru a construi ceva productiv, trebuie să lucrezi la ideea, deși pare că nu duce nicăieri. În acest fel ideea se va dezvolta în timp și va prinde conturul mult visat.
Al șaselea obicei este: „Organizează-ți munca„. De multe ori suntem în criză de timp și nu apucăm să facem tot ceea ce ne propunem. Pentru a avea o viață mai bună trebuie obligatoriu să știm să ne programăm activitățile pe care vrem să le facem într-o zi pentru a avea o evidență a muncii noastre și să ne descoperim mult mai ușor plusurile și minusurile. În acest fel vom trăi mai liniștiți fără atâta stres.
Al șaptelea obicei, „Spune nu” se referă la faptul că ar trebui să avem curajul să spunem „nu” unui angajament nou. În acest mod vom reuși să le îndeplinim pe cele care le avem deja cu succes. Asta este un act de auto-control, spune Andrei Ursachi în articolul său, care ne ajută în prevenirea unor situații ce pot avea un impact negativ asupra muncii și angajamentelor noastre.
Ultimul obicei este: „Axează-te pe obiective realiste„. El se referă la dorințelor oamenilor exagerate, adică ne dorim să realizăm prea multe sau să ne îndeplinim visuri mărețe într-un timp scurt. Asta se poate întâmpla rar. Ar trebui să le luăm pas cu pas, să avem răbdare și să luptăm pentru a reuși. Nu trebuie să cădem în depresie dacă nu reușim imediat și mai ales să nu renunțăm la visurile noastre.
Pentru a reuși să găsim calea cea bună spre drumul fericirii depinde doar de noi. Trebuie să fim realiști, să avem atitudinea potrivită, să fim informați cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru și în lume. Important este să avem încredere că putem avea o viață mai bună.