Am aflat mai multe despre stații de încărcare pentru mașini electrice

Duminica care a trecut m-am întâlnit cu prietenii la un suc. A fost o zi plăcută. Mă simt foarte bine de fiecare dată în compania lor. Nu cred că aș putea trăi fără să am amici așa sunt cei cu care m-am văzut.

Îi consider frații și surorile mele. Față de ei nu am niciun secret. Oricând mă pot baza pe ajutorul lor indiferent de situație. La fel se pot baza și ei pe sprijinul meu la orice oră din zi sau de noapte.

Când reușim să ne întâlnim cu toții, e o mare sărbătoare deoarece mulți dintre ei au locuri de muncă care nu le permite sa fie liberi când vor ei. Pentru gașca noastră internetul este o comoară. Ne-am creat propriul nostru grup unde comunicăm zi și noapte. Fiecare suntem la curent cu ceea ce fac ceilalți.

Duminică am vorbit despre subiecte sensibile precum războiul din Ucraina, scumpirile care au loc la noi in țară. Cel mai rău ne afectează prețul benzinei deoarece toți ne deplasăm cu mașina personală. Atunci un prieten ne-a spus o veste care ne-a surprins. De curând și-a luat mașină electrică. Era de părere că este mai bună investiție pe care o poți face la ora actuală. Dar era necăjit că găsește cu greu stații încărcare mașini electrice.

Un alt prieten a intrat în discuție spunându-i celuilalt amic că poate rezolva ușor problema că nu sunt stații încărcare mașini. Fratele lui are și el mașină electrică. In urmă cu câteva luni și-a luat o stație de încărcare mașini electrice de pe https://www.eorion.ro/statii-incarcare-electrice și nu-l mai doare capul sa mai caute stații încărcare auto.

Prietenul care știa despre aceste stații i-a dat linkul site-ului amicului care și-a cumpărat de curând mașină electrică sa se uite peste oferte. Am fost cu toții de acord că merită să investești într-o asemenea stație de încărcare dacă te-ai hotărât să-ți cumperi mașină electrică. Toată lumea știe că România stă prost cu disponibilitatea stațiilor electrice pentru mașini. Rar găsești la un peco chiar și în orașele mari.

Prietenul cu mașina nouă era încântat de ideea dată de celălalt amic. Ne-a povestit că a fost nevoit să meargă cam 140 de km pentru as putea încărca mașina.

Aceasta discuție m-a pus pe gânduri. Ce fain ar fi sa am și eu o mașină electrică sa scap de stresul prețului benzinei, să-mi pot alimenta mașina in propriul meu garaj fără nicio grijă. Mi-am propus sa încep să strâng bani pentru cumpărarea unei mașini electrice. Dacă îmi propun acest lucru, într-un an voi reuși să-mi ating obiectivul.

Luni, prietenul care are mașină electrică nouă ne-a scris pe grup. Ne-a postat două stații de încărcare mașini electrice, ne întreba pe care s-o cumpere.

Una era stația de încărcare electrică I-CON Wallbox, Autostart, 4,6kW, conector T2 antivandal cu obturator, Gewiss GWJ3001A.

La descrierea ei scria că este o soluție optimă pentru încărcarea mașinilor electrice. Ea se alimenteaza la 220-230V (priza EN 62196 – tip 2). Puterea ei maximă de încărcare este de 4.6 kW. Această stația are dimensiuni reduse si un design elegant si compact, este perfectă pentru uz casnic, dar si privat. Asigură o încărcare rapida, sigura si fiabila pentru orice vehicul electric, in conformitate cu standardele internaționale. Gradul de protectie IP55 oferă o rezistenta sporita la factorii de mediu putand fi folosita atat la interiorul unui garaj, cat si la exterior.

A doua stație pe care a postat-o prietenul meu este statia de încărcare electrică I-CON Wallbox, Autostart, 22kW, conector T2 antivandal cu obturator, Gewiss GWJ3004A.

Ceea ce scria diferit la descriere este că are o putere maximă de încărcare de 22kW.

Atât cât mă pricep eu la aceste lucruri, mi-am dat cu părerea că a doua variantă ar fi mai bună pentru că are o putere de încărcare mai mare. Prietenul care are frate cu mașină electrică a spus la fel, dar diferența nu este foarte mare. Amândouă stațiile sunt foarte bune și merită să fie cumpărate de oricine care are mașină electrică.

Ieri ne-a anunțat prietenul pe grup că și-a comandat stația electrică de încărcare mașini electrice cu putere maximă mai mare. Era extrem de fericit că va avea propria lui stația electrică și nu va mai fi nevoit să se deplaseze sute de km pentru aș putea alimenta mașina electrică.

Ne-a mai zis că datorită prietenului nostru a mai făcut o persoană fericită. O rudă de a lui care are și ea mașină electrică, trebuia să parcurgă 209 de km pentru as încărca mașina. Acea persoană a fost încântat să afle că își poate cumpăra proprie statie și să-și alimenteze mașina în garaj de câte ori are nevoie fără niciun stres.

Mă bucur sincer pentru amicul meu pentru aceste realizării. Știu că este adeptul protecției mediului înconjurător. Chiar lucrează voluntar la o asociație care încearcă să-i facă conștienți oameni de efectele încălzirii globale, cu ce am putea contribui cu toții pentru ca planeta noastră să fie mai bine. Din păcate aceste acțiuni a lor nu prea au rezultate din cauza lipsei educației oamenilor și nepăsării autorităților publice. Uneori se supără rău pentru nereușite lor, dar ii trece repede și o ia de la capăt a doua zi.

Azi mi-a promis că sâmbătă o sa vină pe la mine sa mă ia de acasă, să mă plimbe cu noua mașină. Trebuie să recunosc că sunt foarte curioasă să văd cum merge o mașină electrică, cum se simte deplasarea cu ea. Abia aștept ziua de sâmbătă să văd cum e. Numai bine tuturor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns