Am cumpărat vaze de lut pentru prietenele mele din Italia

ArtCraft-768x521

Subiectul despre care o să vă povestesc astăzi este prietenia. Cred că toată lumea știe cât de importanți sunt prietenii în viața unei persoane.  Eu una nu prea am fost norocoasă să am prieteni mulți până  să am internet. Cea ce m-a fascinat cel mai mult în lumea virtuală sunt jocurile strategice. Asta pentru că îmi place să cântăresc îndelung orice pas care îl fac în viață. Niciodată nu m-am grăbit să iau o decizie în ceea ce mă privește fără a gândi ce implicare va avea în planurile mele de viitor.

Sunt mulți ani de când mi-am făcut cont pe un joc de strategie. Cred că a fost cea mai bună hotărâre pe care am luat-o pentru că datorită acestui joc astăzi am o mulțime de prieteni minunați. Cine spune că pe internet nu-ți poți face amici sau nu poți să-ți găsești dragostea, habar n-are ce zice. Dacă în lumea virtuală te înțelegi cu o persoană, cred că poate fi la fel și în realitate. Cel puțin în cazul meu așa s-a întâmplat. La sfârșitul fiecărui an eroii jocului despre care vorbeam organizează o petrecere unde se cunosc mai bine. Așa le-am cunoscut pe cele mai bune prietene ale mele. Din păcate nu putem să ne vedem des. Ele sunt italience și locuiesc la Roma. Internetul ne ajută să ținem o legătură strânsă.

Sunt fericită că săptămâna viitoare plec în vizită la ele. Am mai reușit să le vizitez de 2 ori. Țin minte că la prima vizită la aeroport am auzit vorbindu- se de magazinul  Art&Craft Design .De curioasă m-am dus să văd și eu ce lucruri are la vânzare această firmă.  Art&Craft Design vine în ajutorul  iubitorilor de artă populară şi de cadouri româneşti. Sunt produse încărcate cu o puternică valoare sentimentală, realizate cu multa migală şi iscusinţă.

Atunci nu am mai avut bani  să le cumpăr prietenelor nimic, dar când m-am dus să le văd a doua  oară am ținut minte că în aeroport am posibilitatea să le iau suveniruri care le aduc aminte de România.

Prietenei ce se numește Roberta i-am luat această farfurie de ceramică din poza următoare.

01_41

Celelaltei amice căreia îi place muzica clasică i-am luat  acest glob din poză cu Ateneul român.

03_5

Pentru vizita de săptămâna viitoare le-am pregătit deja cadourile. Ele doresc să știe cât mai multe despre România, despre tradițiile noastre și m-am gândit că le-ar impresiona foarte tare vasele de lut care reprezintă un meşteşug străvechi moştenit din tată-n fiu. O să le arăt pe internet cum se fac aceste obiecte de artizanat.

Le-am luat câte o vază de lut pentru fiecare . Ele adoră florile și de câte ori vor pune flori în vază, iși vor aminti de mine și de România.  M-am gândit la un desing si am reușit să găsesc un mester care le-a făcut.

1

Sunt obiecte tradiţionale românești care ar trebui să existe în orice magazin de artă populară. Aș dori ca  Art&Craft Design să se gândească să găsească meșteri populari care să se priceapă să facă și vase de lut. Sunt de părere că oamenii vor dori să achiziţioneze și asemenea suveniruri.

Abia aștept să plec în Italia, să-mi văd prietenele. Mă simt atât de fericită că le-am cunoscut. Parcă ne știm de o viață. Între noi nu mai există secrete, ne spunem totul. Sper ca această legătură dintre noi să dureze pentru totdeauna.

Surse foto: http://www.antic-shop.ro/antichitate/vaze/vase-din-lut-ornamentale                                                                                                          http://www.artandcraft.ro/

Acest articol este scris pentru  Proba 2 – Art&Craft Design, Spring SuperBlog 2016.

5 Replies to “Am cumpărat vaze de lut pentru prietenele mele din Italia”

 1. Humberto Segundo Aguilar Alvarado says: Răspunde

  Am citit tot articolul. Unde se pun”
  Imi place”?

  1. Buna ziua! Apasati pe butonul de facebook sa vada si altii din lista dv.

 2. Am intrat pe site si am vazut si eu produsele traditionale. E bine de stiut pentru viitor.Se apropie vara si deja imi fac planuri de vacanta la oameni dragi aflati peste hotare. Si ma gandesc sa iau cadouri ce sa le readuca aminte de tara.Felicitari,Rami.

  1. Tara noastra are traditii frumoase care trebuie sa fie cunoscute. Mersi Laura!

 3. […] Am cumpărat vaze de lut pentru prietenele mele din Italia […]

Lasă un răspuns