Analiza optimilor de finală Champions League

Am avut un 8 martie nu prea fericit, dar spre sfârșitul zilei am avut de o mare bucurie nesperată la un moment dat. Eu iubesc foarte mult sportul, de a lungul anilor această pasiune m-a ajutat să găsesc calea cea bună spre drumul fericirii.

De mică urmăresc fotbal cu cea mai placere. Sunt o fană înfocată a echipei F.C Barcelona pentru că îmi place spectacolul și această echipă joacă cel mai frumos fotbal.

Acum trei săptămâni am fost tristă, atunci când PSG Paris i-a bătut în Franța cu 4-0 pe catalani în mașa tur a optimilor de finală Champions League. În acel meci PSG a arătat ca o superb echipă cu jucători de calitate care au alergat foarte mult, au atacat tot timpul. Barcelona a fost sufocată de forța parizienilor, nu au avut mari reușite.

Toată lumea spunea că doar o minune poate s-o califice pe Barcelona în sferturile Champions League. Și eu aveam foarte mari îndoieli pentru că am văzut că PSG poate juca un fotbal de calitate, era greu de crezut că poate 5 goluri fără să dea niciunul.

Meciul retur de pe Camp Nou a început foarte bine pentru Barcelona. În minutul 3 Suarez a deschis scorul. Rafinha a centrat în careul de 16 metri, mingea a fost respinsă de fundașii lui PSG și a ajuns la Suarez, care a marcat cu o lovitură de cap.

Fundașul lui PSG, Kurzawa, a marcat în propria poartă în minutul 40. Iniesta a combinat cu Suarez, pătrunde în careu, de unde reușește să trimită mingea în fața porții. Kurzawa a încercat să respingă mingea, dar a trimis-o direct în poarta lui Trapp.

PSG în prima repriză a jucat ca o echipă mică speriată de ceea ce înseamnă Barcelona. Atacantul Cavani se apărea la 22 de metri de propria poartă la fundașul Pique. Nu au avut nici cea mai mică intenție să pună în pericol poarta catalani. Unde era echipa aceea superbă din tur?

Barcelona a început bine și repriza a doua. În minutul 50, Messi a marcat și el dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Neymar.

Pe parcursul reprizei a doua, Angel Di Maria a fost introdus în teren. El avea probleme musculare, de aceea nu a jucat de la începutul meciului.. Cu el în teren PSG a reușit să aibă câteva contraatacuri periculoase. Cavani a reușit să facă 3-1 în minutul 62, după ce tot puțin mai devreme a dat mingea în bară. Tot Cavani a avut ocazia sa facă 3-2 singur cu portarul. Angel Di Maria a ratat și el o mare ocazie.

Barcelona trebuia să dea trei goluri fără să mai primească pentru a se califica. În minutul 88 scorul era neschimbat, atunci când Neymar a obținut o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Tot el a transformat-o în gol, punând parcă cu mâna mingea sub bară. Barcelonei îi mai trebuia două goluri. În minutul 90 Suarez obține a doua lovitură de la 11 metri pe care a transformat-o în gol Neymar în minutul 91.

În ultimul minut de prelungiri, omul meciului, Neymar a executat excelent iar o lovitură liberă, l-a găsit în careu pe Sergi Roberto care l-a învins pe Trapp.

Nicio echipă din istorie nu a reușit să obțină calificarea mai departe în Champions League după ce a fost învinsă cu 4-0 în mașa tur. A fost un meci pe care nu-l voi uita niciodată. Barcelona a dovedit că este cea mai bună și mai frumoasă echipă din lume.

 

În cealaltă optime de finală Champion League jucată pe 8 martie, Dortmund – Benfica, nemții au dominat meciul de la început până la sfârșit. Și în acest meci au avut multe ocazii. În prima repriza au înscris doar o dată prin Aubameyang în minutul 4. Tot el a marcat încă două goluri în repriza a doua. Tânărul de 18 ani, Pulisic a dat și el un gol.

Benfica nu a arătat bine, a avut vreo ocazii de gol, dar în general nu a putut face față vitezei de joc cu care au jucat nemții.

Optimile de finală Champions League jucate pe 7 martie nu au produs nicio surpriză. Real Madrid a bătut la Napoli.

Arsenal s-a făcut din nou de rușine în fața nemților de la Bayem pierzând acasă cu 5-1.

Lasă un răspuns