Avem nevoie de bucurie

Azi mai mult ca in oricare alta perioada, noi avem nevoie de buucrie. Avem nevoie sa ne deschidem sufletele si sa lasam sa se vada luminaVrem sau nu sa acceptam avem fiecare dintre noi o parte luminoasa, pe care oricat am nega-o la un moment dat tot va iesi la iveala. Stiu ca azi pare mai simpñu si poate mai sigur sa o tinem camuflata dar e doar o iluzie creata de un context aiurea sau mai stiu eu ce. Viata e plina de pretexte perfecte pentru nu si prea putine pentru da. Ce ar fi daca anul acesta, in special anul acesta am face sa fie plin de motive pentru da? Sa facem sa existe cat mai putine pretexte pentru nu.

Va mai aduceti aminte cat de putin ne trebuia sa fim bucurosi, ba chiar fericiti in copilarie? De ce acum ne trebuie atat de multe si uneori atat de inutile lucruri pentru a fi fericiti? Alergam dupa efemer si himere dupa parerea mea.

Oare se mai fredoneaza colinde cu placere? Oare mai stim ce sunt? Mai simtim bucuria mesajului pe care il transmit? Cred cu tarie ca daca noi vom transmite mai departe ceea ce parintii si bunicii ne-au invatat si ne-au daruit avem toate sansele sa ramanem ancirati in umanitate si uman. Adevaratele valori ale vietii si ale Craciunului sunt aceleasi indiferent de era. Sau ma insel?

Omul e acea gutuie din geam, galbena lumina. Ce ar fi daca am am face un lant de lumina. Daca in fiecare zi am decide ca macar un pic sa fim acea atingere de care e nevoie ca sa fie vindecata lumea asta? Veti zice poate ca e complicat. Eu zic ca asa pare dar nu e. Trebuie doar sa ne reintoarcem la acele zile in care ne rea simplu, firesc sa simtim, sa ne fim. Trebuie doar sa vrem si sa nu mai ascundem lumina din noi. Incercam? Nu ne costa nimic. Dar cat de bine ne va fi.

Articol scris de Laura

Lasă un răspuns