Azi este ziua lui Gică Hagi

Azi e ziua unui mare sportiv român care mi-a făcut copilăria și adolescența mai frumoasă. Sunt pasionată de sport de mică, fotbalul este unul dintre sporturile mele preferate. Anul trecut când s-au întrerupt toate competițiile, parcă îmi lipsea ceva. A fost foarte straniu să  nu văd niciun meci de fotbal două luni de zile.

Azi este ziua lui Gică Hagi, un sportiv și o persoană deosebită. Mi-e dor de jucătorul Hagi care mă încânta de fiecare dată. Nu cred că am scăpat vreun meci de a lui din 1990 încoace pe care aveam posibilitatea să-l văd la televizor. Pe vremea aia nu exista internet să pot vedea orice îmi doresc. Pe vremea aia nu realizam cât de bun e Gică, pentru că era o perioadă de timp în care sportul românesc era o forță mondială, chiar și fotbalul prin echipele de club sau echipa națională.

Când văd starea sportului românesc în ziua de astăzi, ceea ce se întâmplă în fotbal, îmi dau seama că nu știu dacă voi mai trăi și văd un fotbalist măcar pe jumătate ca Hagi, să apuce să joace la Real Madrid, Barcelona, să câștige cupe europene și să facă performanță la echipa națională a României.

Hagi iubește fotbalul, respiră fotbal, e o persoană căruia îi place să facă lucruri mărețe. Ceea ce a făcut la Viitorul Constanța e unicat in România și așa va rămâne. Nu văd pe nimeni altcineva, să-și investească toți banii într-un proiect care copii talentați au șansa să se dezvolte sportiv și educativ pentru a reuși să facă performanță pentru ei și pentru țară. Numai cineva cu mentalitatea de învingător ca Hagi putea să facă acest lucru.

Pentru mine acest om înseamnă extrem de mult. Campionatul mondial din SUA îmi e tipărit  în minte pentru totdeauna. Sunt cele mai frumoase nopți din viața mea, deși am mai fost martoră și la alte performanțe ale sportivilor români petrecute noaptea. Ceea ce s-a întâmplat în 1994 cu echipa națională a României e ceva unic în sportul românesc.

Eu una, dacă aș avea putere de decizie, l-aș pune pe Hagi ministrul sportului. A dovedit că e un bun manager la Viitorul Constanța. Cred că ar accepta deoarece își dorește să se implementeze proiecte prin care sportul românesc să redevină ceea ce a fost odată, adică o forță mondială. Sportul nu are nevoie de culoare politică.

La mulți ani Gigă Hagi! Multă sănătate și succes în tot ceea ce faci! Sper ca Ianis sa ajungă departe, să joace la echipe mai puternice și să fie fotbalistul decisiv la echipa națională a României.

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns