Când ați spus ultima oară: „Iartă-mă!” ?

Putem găsi calea cea bună spre drumul fericirii dacă știm să facem alegerile corecte în viață, asta am repetat și în articolele anterioare.

Azi o să vă vorbesc despre un lucru foarte important, pe care trebuie să-l facă o persoană pentru a găsi drumul fericirii. Toții oameni greșesc, absolut nimeni nu poate fi perfect și dacă e cel mai bun om de pe pământ. Asta o spunem cu toții, dar e mai greu să recunoaștem.

Mai țineți minte când aţi spus ultima oară: „Iartă-mă!”? Nu știu de ce ne e atât de dificil să rostim acest cuvânt.
Unora li se pare că sunt considerați oameni slabi sau proști dacă își cer iertare unei persoane pe care au rănit-o într-un fel sau altul.

Alți oameni sunt de părere că un singur cuvânt nu rezolvă ceea ce s-a întâmplat și nu are rost să-și ceară iertare.
Mai sunt situații în care oamenii sunt indiferenţi față de faptele pe care le fac în viață și nu realizează că uneori rănesc alte persoane.

Eu sunt de părere că dacă ai puterea să-ți ceri iertare pentru ceea ce ai făcut acum o oră, acum o săptămână sau acum un an înseamnă că acea greşeală ai făcut-o într-un moment prost din viața ta.
Pe de altă parte, să poți ierta pe cineva, e ceva minunat. Cred că e cel mai frumos lucru pe care îl poate face o persoană unui om care e conștient că a greșit.

Și dacă nu vrem să recunoaștem, sufletul nostru e încărcat în fiecare zi cu ceea ce facem sau cu ceea ce gândim. Când facem ceva greșit, noi depozităm acea faptă în suflet. Aceste depozite cu greşeli ne fac sufletul trist, împovărat, ce nu ne lasă să găsim calea cea bună spre drumul fericirii. Un om care greșește și nu face nimic pentru a schimba lucrurile, nu poate ști ce e frumos, ce e aia o bucurie sau ce e o faptă bună. Acea persoană nu poate face diferența între bine și rău.

Un om care își cere iertare, își distruge acele depozite cu greșeli și lasă loc în suflet pentru o viață frumoasă ce duce la fericire adevărată.

Persoanele care iartă, își vindecă rănile provocate de oamenii care le-au făcut rău. Dacă ai răni nevindecate în suflet, ele produc doar durere și frământări. Rănile din suflet nu te vor lăsa niciodată să ajungi pe drumul fericirii. Vei rămâne prizoniera durerilor ce te va duce la tristeţe și depresie.

Pentru mine, cel mai important citat din Biblie este: „Iartă-i Doamne că nu știu ce fac!” Sunt cuvintele lui Iisus Hristos spuse pe cruce înainte să moară pentru mântuirea noastră și să se înalțe la Tatăl.

2 Replies to “Când ați spus ultima oară: „Iartă-mă!” ?”

  1. Așa este, Ramona, iertarea ne curăță întâi pe noi de povara neuitării. Eu compar asta cu a memora sarcinile de pe listă cu lucruri pe care le am de făcut (sarcinile fiind aici greșelile comise împotriva noastră), odată ce am trecut ”iertat” în todo list, sunt liber să uit și să mă eliberez de această povară care altfel mi-ar rămâne în minte cicălindu-mă mai rău ca o soacră rea de gură. Cât despre a cere iertare celor cărăra le-am greșit efectul e același, eliberator.

    1. Frumos spus Alex. Mersi!

Lasă un răspuns