Care echipe de fotbal au performant în 2020

Pandemia a lovit în plin competițiile sportive anul asta. Trebuia să se desfășoare două mari competiții în vară, Campionatul European de fotbal găzduit și de țara noastră cu patru meciuri și Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia.

Pentru mine a fost un an ciudat din acest punct de vedere deoarece sunt o mare consumatoare de sport. Să nu urmăresc nicio competiție sportivă timp de trei luni a fost chinuitor. Mi-au lipsit concursurile de atletism sau de natația. Tenisul a revenit pe la jumătatea anului, dar i-a lipsit ceva.  

Stabilirea câștigătoarelor cupelor europene la fotbal a fost una ciudată, s-a decis să se facă un mini turneu final pentru Chanpions legue și Europa legue.

Cine urmărește fotbal, știe că  Bayern Munchen a fost cea mai bună anul asta, nu a avut rival in Chanpions legue. A câștigat toate trofeele puse în joc in anul asta competițional ( campionatul, cupa și supercupa Germaniei, Chanpions legue și Supercupa Europei).

Sevilla a câștigat Europa legue după ce în optimi s-a chinuit cu CFR Cluj, ( singura echipă care nu a luat bătaie ) cu 1 -1 în România și 0 – 0 în Spania cu un gol anulat pentru cei din Gruia ).

În rest Real Madrid a reușit să câștige campionatul după o pauză de trei ani. Liverpool a câștigat și ea Premier Legue după foarte mulți ani de așteptare. Paris Saint-Germain a luat iar campionatul în Franța ( singurul campionat care nu și-a reluat activitatea după cele două luni de carantină totală ). Juventus Torino și-a adăugat un nou titlu la palmares, de data asta mai greu ca în alți ani.

Marea dezamăgire al anului este clar Barcelona care a pierdut titlul, a luat o bătaie istorică în Chanpions legue cu Bayem Munchen ( 2 -8 ). Nici sezonul asta nu merge bine. Messi nu mai e la aceeași formă și au făcut câteva transferuri care sunt eșecuri totale cum ar fi Antoine Griezmann care nu se regăsește la Barcelona. Plecarea lui Luis Suarez a fost o mare greșeală după părerea mea, dar asta e. Ca fan Barcelona aștept să se aleagă un nou președinte al clubului și să se ia decizii corecte de aici încolo pentru ca echipa să-și revină cât de cât.

Știm cu toții că echipa națională a României a ratat calificarea la campionatul european găzduit și de țara noastră,iar CFR Cluj a câștigat pentru ai treilea an consecutiv titlul în România cu Dan Petrescu antrenor.

La mulți ani tuturor! Un An Nou fericit!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns