Ce înseamnă să fii cu adevărat pasionat de ceva

Muzica înseamnă foarte mult pentru mine, ca un drog, e clar că fără ea aș avea viața mai urâtă decât o am acum.

Roxette ascult de mică așa cum o fac și cu Queen, Scorpions, ABBA, Bonnie Tyler, Toto Cutugno, Al Bano, Metalica. Bon Jovi etc. Sunt doar câteva nume sau trupe din gama vastă din muzica veche pe care o ascult.

Din păcate multi dintre acești artiști sau trupe nu prea mai cântă astăzi din diverse motive. Mă gândeam că pe mulți dintre artiștii celebrii pasiunea pentru muzică, le-a distrus viața. Probabil că atunci când devii celebru simți că nu mai ai controlul asupra vieții tale. Vă dau doar două exemple în acest sens: Michael Jackson și Whitney Houston. Două mari talente care nu au știut să-și gestioneze celebritatea generată din pasiunea lor pentru muzică.

Există și multe cazuri care pasiunea pentru muzică i-a ajutat pe artiști să aibă o viață mai bună. Am auzit mai multe povești în acest sens.

Dumnezeu a vrut să aflu despre povestea unei artiste în mod special, nu știu de ce, probabil pentru că muzica care a cântat-o mulți ani împreună cu partenerul ei mi-a alinat sufletul de numeroase ori în viața mea.

E vorba despre solista, Marie Fredriksson de la Roxette care de curând a scos un nou cântec solo în ziua în care a împlini 59 de ani.

Anul trecut Roxette a încetat să mai existe exact când au împlinit 30 de ani de activitate pentru că Marie nu mai putea face față problemelor de sănătate.

Mă uitam aseară la un concert a lor din 1992 din Argentina și mă gândeam cât de mult a iubit această femeie muzica și o mai iubește.

Marie a dorit cu orice preț să cânte, să aibă succes. În tinerețe a avut câteva probleme în viaţa ei personală care a împins-o spre droguri. Dar propunerea lui Per Gessle de a începe o colaborare a ajutat-o să-și revină. Cei doi la început au avut și o mică idilă, apoi au construit o bună relație de prietenie care i-a condus la succes.

Odată cu succesul Marie își cunoaște și fericirea, îşi face o familie. De câte am citit despre ea peste tot, nicio propoziția nu mi-a dat senzația că celebritatea i-a schimbat viața cumva, ci din contră a continuat să lucreze și la mai multe alte proiecte, să se bucure de un succes și mai mare.

Pasiunea pentru muzică s-a văzut cât de importantă este pentru ea în momentul cel mai greu din viața ei, atunci când a fost la un pas de moarte din cauza unei tumori la creier.

A scăpat cu viață. Dar Marie pe care o cunoaşte lumea nu mai exista, s-a ales cu vederea slaba, cu un mers chinuitor. A învăţat să vorbească din nou ca un copil. Vă dați seama ce înseamnă asta pentru o vedetă. Dar ceea ce se evidenţiază în această perioadă de recuperare este că a trecut prin toate astea compunând muzică, tot ce avea pe suflet a exprimat prin muzică,

Pasiunea ei pentru muzică a ajutat-o să treacă peste toate și să meargă mai departe. Nu a oprit-o faptul că tumoarea a lăsat urme, nu a interesat-o comentariile lumii, a început iar să cânte, să se bucure de succes.

În 2015 am fost la concert la Roxette la București și țin minte că mă întrebam în timp ce ascultam, ce vrea să demonstreze cu această încăpățânare de a cânta cu prețul sănătății.

Anunțul de anul trecut că Roxette se retrage, nu m-a mirat deloc, se vedea că face sacrificii mari pentru a ține pasul cu concertele live.

Ceea ce a făcut anul asta cu lansarea cântecului ” Alone Again ”  , îmi confirmă faptul că această persoană a trăit, trăiește și va trăi prin muzică, respiră și mănâncă muzică indiferent de starea ei fizică. Și lucru cel mai important este că nu-i rușine, nu are nicio problemă să apară în spațiu public.

V-am prezentat ce înseamnă să fii cu adevărat pasionat de ceva. Pasiunile ne poate produce multe bucurii, pot să ne schimbe viața, ba să ne salveze viața la un moment dat. Un om fără pasiuni e ca o floare uscată care încet încet moare.

Știu aceste informații despre Marie Fredriksson pentru că Dumnezeu mi-a dat un semn în 2012 că trebuie să mă bucur de pasiunea mea de a scris, să nu renunț la ea. Într-o seară de iarnă am aflat întâmplător că povestea mea imaginară se aseamănă cu povestea celor de la Roxette. În acest mod mi-am împlinit visul de a publica o carte și a prinde încredere să continui să mă bucur de pasiunea pentru scris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns