Chelsea câștigă Champions League împotriva echipei Manchester City

Aseară s-a jucat marea finală Champions League disputată la Lisabona Portugalia, între două echipe engleze: Manchester City și Chelsea. Echipa favorită era City pentru că jucătorii sunt contați mai bine și pentru că cetățenii au luat campionatul în Anglia la pas.

În Champions League aveau 28 de meciuri fără învingere din 30 in ultimul timp. În ultimul rând Josep Guardiola este considerat de foarte mulți specialiști, cel mai bun antrenor din lume.  Josep a câștigat trofeul Champions League cu Barcelona de 2 ori.

La Bayern Munchen nu a reușit acest lucru. Pe Manchester City o antrenează de 10 ani, a fost dus tocmai pentru a câștiga Champions League. A câștigat mai multe campionate in Anglia, dar în competiția supremă a Europei până în acest sezon a fost doar o semifinală.

Chelsea pot să spun că este surpriza  fazelor eliminatorii din Champions League. Legenda clubului Frank Lampard a fost dat afară de la conducerea echipei și a fost dus Thomas Tuchel. Antrenorul german care a fost demis de la Paris Saint-Germain , după ce a adus echipa in finala competiției din sezonul trecut unde a pierdut in fața nemților de la Bayern Munchen. E adevărat că francezii nu au avut o evoluție prea bună în campionat în sezonul asta in perioada cât mai era Tuchel la echipă,, dovadă că Paris Saint-Germain  nu e campioană în Franța anul asta.

Dar Thomas Tuchel a dovedit la Chelsea că e un antrenor valoros, cu el la cârma echipei, fata echipei londoneze s-a schimbat radical. Organizarea de joc a devenit solidă, atitudinea jucăriilor s-a schimbat, au început să joace toți pentru echipă. Jucătorul francez Kante campion mondial cu naționala Franței a devenit cheia succesului  lui Chelsea. În cele două meciuri din semifinala cu Real Madrid a fost declarat jucătorul meciurilor fără să dea niciun gol, ci datorită  prestaților lui foarte bune pe tot terenul, in apărare și în atacat.

Finala s-a desfășurat așa cum și-a plănuit Thomas Tuchel, adică Chelsea s-a apărat foarte bine nelăsând niciun spațiu liber lui City și plecând rapid  pe contraatac cu pase din prima. Echipa din Londra a avut numeroase ocazii în prima repriză mai prin  Werner care nu a prins i seară prea bună. Golul a venit până la urmă în minutul 42 pe vin contraatac fulger, Mijlocașul Mount îl lansează perfect pe atacantul Havertz. Acesta înscrie primul lui gol din Champions League.

City a avut mingea mai mult, dar construcția pe fază ofensivă a fost una lentă care nu a putut depăși defensiva lui Chelsea.Singura ocazie celor din Manchester a fost a lui Sterling care a primit o pasă bună de la portarul  Ederson care l-a lăsat singur in careu, dar  a șutat pe lângă poartă .

În a doua repriză, City a atacat mai mult, Chelsea s-a retras, dar cetățenii nu au avut ocazii clare de a marca. Tot cei din Londra a fost foarte aproape să facă doi la zero  prin doi jucători care și-au bătut joc de apărarea lui City cu pase rapide. Pulisic nu a reușit să finalizeze faza cu gol.

Chelsea câștigă pentru a doua oară Champions League, Kante iar a fost desemnat omul meciului. City rămâne cu prima ei finală din istoria clubului.

Lasă un răspuns