Cine va câștiga Australian Open la masculin?

Australian Open a ajuns în faza sferturilor de finală atât în competiția feminină și cât în cea masculină. Dacă la fete toată lumea se întreabă dacă Serena Williams va reuși să-și îndeplinească visul de a egala recordul de victorii de turnee de Grand Slam a jucătoarei Margaret Court.

La masculin sunt doi mari favoriți, Novak Djoković și Rafael Nadal. Al treilea mare jucător care putea fi favorit, Roger Federer, nu participă în acest an la Australian Open din cauza unei accidentări la spate.

Novak Djoković are cele mai multe victorii la Australian Open în număr de 8. Jucătorul sârb are 17 titluri de Grand Slam în total. Numai rivalii săi Roger Federer și Rafael Nadal au mai multe ( 20 victorii ).

Și în acest an Novak este favoritul turneului în fața lui Nadal care a câștigat doar odată la Australian Open. Cei doi au oferit finale de neuitat, toate fiind câștigate de Novak Djokovic. În 2016 a reușit să-l învingă pe Rafa după mai bine de 6 ore de tenis de cea mai bună calitate.

Anul asta cine va câștiga? Novak Djokovic are o mică accidentare la mușchii abdominali, toți au fost curioși să vadă cum se va descurca în fata jucătorului din Canada Milos Raonic, dar jucătorul sârb l-a învins ușor obținând a 300-a victorie a carierei în turneele de Grand Slam. Doar Roger Federer a mai reușit să depășească această cifră de victorii în turneele de Grand Slam

Totodată Novak Djokovic s-a carificat pentru a 12-a  oară în sferturile de finală la Australian Open. In această fază îl va întâlni pe jucătorul din Germania Alexander Zverev, cap de serie numărul 6 al turneului.

Rafael Nadal îl va întâlni în sferturi pe jucătorul din Grecia, Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 4. Vă fi un meci greu pentru spaniol. Grecul l-a mai învins pe Nadal la Australian Open. Novak nu prea a avut probleme cu germanul de a lungul anilor.

Capul de seriei numărul 3, jucătorul din Austria, Dominic Thiem a fost eliminat în optimile de finală de jucătorul din Bulgaria Grigor Dimitrov, după ce în turul trei, Thiem l-a bătut foarte greu, în 5 seturi pe australianul Nick Kyrgios.

Dacă trece de Alexander Zverev, Novak Djokovic îl va întâlni în faza semifinalelor pe învingătorul sfertului de finală Grigor Dimitrov – Aslan Karatsev.

Rafael Nadal, dacă îl învinge pe Stefanos Tsitsipas, în faza semifinalelor va da piept cu câștigătorul din partida Daniil Medvedev – Andrei Rublev.

Spaniolul are un drum mult mai greu spre finală decât sârbul. Grecul e mult mai bun decât germanul și Medvedev mai bun decât Dimitrov. Vom vedea cum se vor descurca cei doi mari favoriți la câștigarea titlului la Australian Open.

 

Lasă un răspuns