Cititul – aliatul nostru

De mica am fost inconjurata de carti. I-am vazut pe ai mei citind in fiecare zi. Si acum imi aduc aminte ca dupa ce imi citeau mie, pana sa invat sa citesc singura, adormeam in sunetul paginilor intoarse intr-un gest domol,.plin de respect fata de carte.

Asa ca pentru mine cititul a devenit ceva firesc, ceva ce face parte din normalul vietii. Nu imi pot inchipui zilele fara sa citesc.

Creierul e o uzina complexa, care cateodata devine agitat si sa supraanalizeze tot.

Cititul calmeaza mintea hiperactiva. Pe mine ma ajuta sa pun o frana gandurilor care trebuie sa recunosc anul trecut au cam fost. Cand citesc lumea de afara tace. Cititul e terapie pentru anxietate.Creierul e un muschi, asa ca cititul e fitness pentru el. Il tine in forna, mereu activ, mentinand conexiunile si protejandu-l.

Atunci cand citim invatam sa ne concentram pe ceea ce conteaza. Ne dezvoltam imaginatia si perceptia asupra vietii.

Cartile sunt o adevarata masina a timpului. Acum.cand viata ne-a cam pus in alte dimensiuni cartea e ca o agentie de turism gratuita. Cu o carte bine scrisa si documentata descoperim orase si tari pe care poate nu am avut sansa sa le vedem in realitate.

Cititul ne e necesar. Asa ne tinem mintea in priza cum zic eu.Pentru mine a citi e ceva ce face parte din fiecare zi. Citind ma imbogatesc mental, sufleteste si la nivel de cunostiinte.Au fost situatii in care lucruri pe care le-am citit, fie si in treacat, sa ramana undeva in sertarasele memoriei si sa ma pot folosi de ele.

A citi inseamna a afla. A afla inseamna a fi informat. A fi informat corect inseamna a fi o.persoana puternica pe interior capabila de a lua decizii si de a purta o conversatie pe diferite teme.

„Cand înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.” – Frederick Douglass

Articol scris de Laura

Lasă un răspuns