Construirea unei cariere de succes

144621input_file0053004_w600_h332_q100

Așa cum v-am zis într-un articol anterior, drumul spre fericirea unei persoane e foarte încurcat, de aceea fericirea adevărată este găsită foarte greu. Sunt de părere ca fiecare om se naște cu un scop în viață, are drumul lui de parcurs, îi place anumite lucruri, are anumite talente, îl face fericit anumite lucruri.

Aceste detalii sunt deja stabilite la nașterea unei persoane, dar aceste lucruri trebuie dezvoltate de a lungul vieții. De multe ori aud ca unui copil ii place să facă ceva, dar părinții nu-l încurajează să continue, uneori chiar îl obligă să renunțe. În momentul acela copilul se abate de la drumul său de la fericire. Se tot spune că are toată viața înainte, dar e ca și cum se pregăteşte o prăjitură și se uită să se pună un ingredient. Atunci tot gustul prăjiturii nu mai e cum trebuia să fie.

O persoană ar trebui să facă ceea ce îi place. Oricine simte că are o pasiune pentru ceva anume din copilărie. Eu de exemplu am simțit de când am învățat să scriu, bucuria de a compune teste, compuneri, scrisori, chiar ma vedeam jurnalist. Peste ani scrisul mi-a adus cele mai frumoase realizări.

Multi oameni renunță la ceea ce le place să facă pentru a se ocupa de altceva ce le aduce mai multi bani sau muncă mai puțin complicată.. Credeţi că acele persoane vor găsi fericirea? Eu nu cred asta deoarece nu simt acea bucurie în suflet atunci când fac ceea ce nu-i pasionează deloc.

Cariera unei persoanei trebuie pregătită cu ajutorul familiei în funcție de ceea ce îi place copilului. Dacă copilul va face ceea ce îl pasionează de mic, el va munci cu plăcere să reușească să-și construiască o carieră frumoasă. Dacă cineva studiază cu plăcere, e imposibil să nu iasă un specialist priceput în orice domeniu de activitate. Un meseriaș bun va câștiga și bani frumoși când va veni momentul lui. Trebuie doar să aibă încredere în potențialul lui, multă răbdare si multă perseverenţă.

Cariera e foarte importantă pentru o persoană pentru a găsi drumul ei spre fericire. Din păcate observ ca copiii din prezent nu prea se mai bucură de ceea ce ii pasionează. Jocurile pe computere sau timpul pierdut aiurea pe internet nu e o pasiune. Ar trebui ca părinții să fie mai maturi și să le ofere copiilor o educație prin care cei mici să descopere ce îi pasionează cu adevărat.

Sper ca articolul meu să vă placă. Aștept și părerile dv la ceea ce am scris.

3 Replies to “Construirea unei cariere de succes”

  1. Determinare, perseverenta, seriozitate si onestitate…astea sunt, in linii mari, cateva dintre „ingrediente”.

  2. In general, parintii ar dori ca odraslele lor sa realizeze si sa devina ceea ce ei nu au reusit. Copilul trebuie doar indrumat dar el insusi trebuie sa faca alegerea.

    1. Aveti mare dreptate. Multumesc pentru comentariu!

Lasă un răspuns