Cristina Neagu a intrat în istorie

Acum câteva săptămâni scriam un articol despre Cristina Neagu în care spuneam că e normalizată să câștige pentru a treia oară titlu de cea mai bună handbalistă a anului.

Joia trecută, Federația Internațională de Handbal a declarat-o pe Cristina cea mai bună jucătoare din lume a anului 2016. Același titlu l-a primit și în anul 2010 și în anul 2015. Acest trofeu se obține prin voturi de la specialiști din lumea handbalului, media și fani.

Cristina Neagu a fost în luptă cu norvegianca Nora Mork și olandeza Nycke Groot. Capitolul la care românca a câștigat cu un avans zdrobitor a fost sprijinul fanilor. A adunat 37,14% din voturi, față de 20,86% Mork.

Neagu a fost campioană națională cu echipa sa în Muntenegru în 2016 și a fost desemnată în echipa ideală din Liga Campionilor. A mai fost aleasă cel mai bun inter stânga la CE din Suedia. La Jocurile Olimpice de la Rio, la CE și în Liga Campionilor a fost pe poziția a treia în clasamentul marcatoarelor.

Cristina a intrat în istorie cu această desemnare. Nicio jucătoare nu reușise până acum să obțină de trei ori distincția. O altă premieră este că Neagu a primit acest titlu doi ani consecutivi, nicio jucătoare nu a avut această onoare.

În articol anterior am spus că și noi avem un Messi și puțini ne dăm seama de acest lucru. E foarte clar că Cristina Neagu este una dintre cele mai mari handbaliste din istoria acestui sport.

Ca și lui Messi, îi lipsește un titlu mare cu echipa națională a României care sper ca veni curând pentru că avem o echipă bună și un antrenor valoros.

Din sezonul viitor Cristina va juca la campioana României, CSM. București. Sunt convinsă că a ales cu inima, nu cu mintea pentru că sunt sigură că a avut oferte mult mai bune din punct de vedere financiar decât oferta celor de la CSM.  Sper că va face performanțe frumoase alături de noile sale colege.

Lasă un răspuns