De putina vreme am descoperit podcastruri

Zilele acestea am vrut sa imi tin mintea mai ocupata, tocmai din dorinta de a ii da creierului si alte informatii decat cele care ne guverneaza vietiile acum. Asa ca am inceput sa caut ceva audio, asta si din nevoia de a mai odihnii ochii. Asa am descoperit podcasturile. Stiu ca sunt in urma fata de alte persoane care stiu deja de ele. Dar nu conteaza.

Si uite asa a aparut intrebarea De ce sa ascult podcastruri cand am radioul?

Din punctul meu de vedere podcasturile nu elimina radioul. Daca vrem informatii generale si diversificate si stiri date intr-un timp scurt, radioul e perfect. Pana la urma radioul e cel cu care am crescut si da din obisnuita alegem asta. Aici ma refer la cei din generatia mea. Cei din generatiile noi aleg podcasturi pentru ca vrem sa acceptam sau nu, ei sunt conectati mult mai mult la tehnologie si modern. Despre cat e de sanatos sau nnu aleg sa nu vorbesc despre asta. Nu am pregatire in domeniu, doar pareri care nu stiu cat sunt de avizate,

Reintorcandu-ma la subiect, podcasturile au avantajul de a fi mereu la dispozitia celor care vor sa asculte. Pe langa cele cu teme generale, sunt si cele profilate pe anumite teme, de la afaceri, dezvoltare personale, stiinte, literatura, etc.

Avem posibilitatea de a ne alege ceea ce vrem sa ascultam la orice ora si la care ne putem reintoarce de cate ori vrem. Plus ca ne putem inbunatati ceea ce stim si poate sa ne mai adaugam o caramida la personalitatea noastra,

Adevarul e ca audioul prinde din ce in ce mai mult. Poate din cauza ca ascultand poti si invata, inmagazina mult mai usor. Sunt multi care prefera aceasta modalitate de a invata. De a adauga noi informatii. De fapt, daca ne gandim bine, creierul e usor de dezcoltat prin sistem audio. Am citit undeva ca daca se doreste o invatare rapida a unei limbi straine sau altceva, e posibil sa fie facuta in somn. In timp ce dormi, sa pui un curs de limba straina in fundal.

Conteaza si felul in care sunt realizate. De multe ori sunt gandite si realizate in asa fel incat sa iti dea senzatia de familiar si usor de inteles. Ceea ce conteaza, pentru ca nu toti cei care le acceseaza au o pregatire pe nisa respectiva. Ma incanta faptul ca e o diversitate mare de podcasturi si astfel nu riscam sa ne plafonam, din contra avem posibilitatea de a ne hrani constant mintea si creierul si sa fim intr-o continuu proces de transformare, imbunatatire.

Orice ati alege radio sau podcasturi e bine, caci dati sansa creierului sa se focuseze pe altceva decat e in jur acum. Haideti sa fim proprii nostri prieten.

Articol scris de Laura

Lasă un răspuns