Ea e ca o zi de primăvară

 

Poezia Iubirii: Femeia, primăvara!

 

Stau și privesc câmpul înverzit, zborul păsărilor și simt cum parfumul florilor mă învăluie, zâmbesc pentru că a sosit momentul în care natura ne invită să renaștem odată cu ea. Chiar dacă nu am avut parte de zăpezi cât gardul, de gerul de altă dată, dar totuși a fost iarnă cu ale ei nostalgii și cu nopți lungi care s-au dus spre apus, iar de la răsărit o zăiță s-a ivit. Cred că v-ați dați seama că este vorba de prea frumoasa primăvară. Un anotimp plin de semnificații aparte, iar firul de iarbă, ghiocelul ieșit din  pământul înghețat și ciripitul păsărilor, toate ne arată că a venit timpul  să ne bucurăm de o nouă șansă și că putem să luăm totul de la capăt.

Așa cum bine știm ne aflăm în luna Martie, o lună dedicată  în mod special femeilor care prin gingășia și felul lor de a fi, ele reprezintă acest anotimp. Și dacă ești curios să afli cum arată sufletul unei femei privește o zi de primăvară, observă cum se schimbă vremea de la un minut la altul, la fel și ea  trece prin sute de stări în doar 24 de ore. Razele soarelui din aceea zi se aseamănă cu zâmbetul ei ce  iluminează totul din jur. Și așa cum norii se adună pe cer, tot așa o femeie adună în suflet teamă, dureri, dezamăgiri și le poartă  în tăcere, iar plânsul ei e ca o ploaie de lacrimi care mângâie pământul.

O Femeie este  gingașă ca ghioceii pe care tu îi oferi în prima zi de primăvară și îi admiri surâsul, obrazul ei catifelat ca o petală de lalea. Indiferent dacă merge agale sau aleargă  ale ei mișcări sunt grațioase ca zborul unui fluture firav și totuși puternic. E atât de prețioasă în ochii lui Dumnezeu încât i-a oferit darul de a da viață din viața ei asemându-se cu un pom roditor și din ea se naște fructul iubirii. E izvorul nesecat de iubire și prin mângâierile ei are putere să vindece orice rană.

Femeia este ca o furtună într-o zi de primăvară,  se agită așa din senin și rostește o ploaie de cuvinte,  se încruntă, țipă, plânge, e ca un uragan trecător care în urma lui lasă liniște. Ea are puterea de a ierta  și într-o secundă pacea o aduce înapoi. O rază de speranță  răsare în sufletul ei atunci când își închide ochii și inspiră adânc.

Sufletul femeii e  frumos ca o floare, e cerul senin, iubirea infinită, speranța din zori de zi, e soarele după nori și o adiere de vânt care te îmbrățișează iar și iar. Da, așa suntem noi femeile o primăvară caldă după o iarnă grea.

 

Lasă un răspuns