Echipa feminină de tenis de masă e campioană europeană după 12 ani

Astăzi sportul românesc a primit o veste minunată, echipa feminină de tenis de masă e campioană europeană după 12 ani. În finală România a bătut Germania cu dramatic cu 3-2.

Echipa noastră a fost alcătuită din: Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Monteiro și rezervele Irina Ciobanu şi Adina Diaconu. Antrenor este Viorel Filimon.
Echipa Germania a naturalizat trei jucătoare din China. Se știe jucătorii chinezi de tenis de masă fete sau băieți sunt cei mai buni din lume.

Federația Germană de tenis de masă are un buget de 8 milioane de euro în comparație cu federația română care are un buget de 300.000 de euro. Spun asta pentru că vreau să subliniez că această performanță de azi e una deosebită. Fetele noastre au învins tripla campioană europeană și locul 2 la Jocurile Olimpice de la Rio de anul trecut.

În prima meci Eliza Samara a învins-o pe jucătoarea chineză numărul 1 în Europa și 9 în lume. În doilea meci Daniela Dodean-Monteiro a pierdut în fața jucătoarei numărul 2 în Europa. În al treilea meci Bernadette Szocs a bătut o jucătoare germană. În al patrulea meci Eliza Samara accidentată la umăr a fost învinsă de jucătoarea chineză numărul 2 în Europa. Victoria României a fost a dus-o de Daniela Dodean-Monteiro care a bătut-o pe jucătoarea chineză numărul 1 în Europa.

La tenis de masă încă mai avem rezultate foarte bune de la juniori până la seniori, încă suntem acolo în elită. Sper să rămânem acolo multă vreme, deși acest sport nu e prea popular la noi în țară.

Felicitări din toată inima fetelor, anteriorilor și conducătorilor. Campionatul European continuă cu competițiile individuale și de dublu. Să le ținem pumnii în continuare sportivilor români. Am uitat să menționez că echipa masculină s-a clasat pe locul 11.

Lasă un răspuns