Echipa națională a României la pământ

Acum o săptămână s-au terminat meciurile din Liga Națiunilor la fotbal. Când a început competiția eram curioasă cum va juca naționala României sub conducerea lui Mirel Rădoi deoarece îmi rămase în minte performanța echipei naționale U21 la campionatul european. După multă vreme am avut motive de bucurie.

Deși știam că fotbalul românesc duce lipsă de jucători de mare clasă care să joace în marele campionate ale Europei, aveam speranțe că Rădoi va aduce un suflu nou , că va știi să-i motiveze pe jucători, că îi va promova pe cei de la U21 și România va arăta altfel, va juca un fotbal frumos in viteză.

Credeam că fotbaliștii noștri vor fi dornici să facă performanță. Primele două meciuri cu Irlanda de Nord și cu Austria in deplasare mi-au întărit încrederea că în sfârșit voi vedea o echipă națională a României jucând un fotbal modern și motivată să facă performanță. Dar după aceste două meciuri visul frumos s-a spulberat. Următoarele jocuri au fost un dezastru, echipa națională a revenit la fotbalul urât practicat în ultimii ani arătându-și incapacitatea de a face ceva pe terenul de joc.

N-am mai reușit să mai batem pe nimeni, mai mult, am pierdut și calificarea la campionatul european găzduit și de țara noastră. Am reușit să obținem o victorie într-un meci amical cu Belarus, cu o echipă slabă care ne-a dominat toată repriza a doua.

Sinceră să fiu nu știu dacă asta e fața fotbalului românesc sau ar trebui să avem un plan pe o perioadă medie și lungă în care să nu avem alte obiective decât să construim o națională completivă pentru următoarele calificări.

Acest lucru îl spun mulți specialiști, dar mă întreb dacă există tineri cu care să putem construi o echipă puternică. Zic asta pentru că noi avem un campionat de fotbal foarte slab unde tinerii jucători nu pot să se dezvolte într-un mediu propice performanței. Cei care joacă în străinătate, sunt mai mult rezerve sau evoluează în campionate slabe.

Nici Rădoi nu mai vorbește cum o făcea la începutul mandatului, discursul său a devenit unul familiar a conducătorilor fotbalului românesc. Să sperăm că la tragerea la sorți din decembrie pentru campionatul mondial vom avea noroc și poate cine știe, până în martie anului la începutul preliminariilor CM se va întâmpla o minune și echipa națională a României va juca un fotbal mai bun și vom avea șanse la calificare. Doamne ajută!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns