Educația deschide drumul fericirii spre o viață bogată și oferă oamenilor șansa de a se bucura de cât mai multe

Dezvoltarea personală are drept scopuri îmbunătățirea vieții unei persoane, atingerea scopurilor personale și dezvoltarea aptitudinilor. Prin dezvoltarea personală, un individ poate evolua și își poate schimba viața. ”Scopul vieții e dezvoltarea sinelui”, zicea Oscar Wilde în romanul său Portretul lui Dorian Gray. Îmbunătățirea propriei persoane va aduce cu ea fericire și va ajuta omul să ducă o viață satisfăcătoare.

Învățatul și cunoașterea au fost respectate și prețuite încă din Antichitate, dar educația nu și-a pierdut importanța cu trecerea secolelor – omul educat rămâne și în zilele noastre un om important și puternic. Educația deschide drumul fericirii spre o viață bogată și oferă oamenilor șansa de a se bucura de cât mai multe. Prin învățare, omul își va îndeplini visele și existența sa va ajunge mai sus decât și-ar fi putut imagina în mediocritate. Așadar se poate spune cu siguranță că pentru a atinge fericirea deplină, omul trebuie să urmeze calea cea bună, pornind de la știință.

”Știința este magie care funcționează” zicea Kurt Vonnegut, iar omul poate folosi această magie pentru a se dezvolta în plan personal. Cu toate că se spune că omul învață cât timp trăiește, simpla participare nu va fi suficientă pentru o dezvoltare personală adevărată. Dar, după descoperirea talentului și a pasiunii – fapt care poate avea loc doar după ce omul începe să învețe – munca va deveni o plăcere.

Curiozitatea omului și setea pentru cunoaștere au un rol important în educație, iar cât timp omul nu va ignora aceste două trăsături, învățatul nu se va opri. Orice om inteligent recunoaște că nu știe tot, dar va continua să caute răspunsuri toată viața. Pe parcursul adunării cunoștințelor, omul va începe să își atingă scopurile, va găsi rostul propriei vieți și va deveni fericit cu propria persoană.

Dezvoltarea personală înseamnă îmbunătățirea propriei persoane, depășind ignoranța și mediocritatea, iar, în cele din urmă, găsirea fericirii – fapte care pot avea loc doar cu ajutorul științei. Persoana care aspiră mereu spre mai mult, care refuză să accepte ignoranța în drumul său spre fericire, va găsi bucuria.

 

 

Lasă un răspuns