Eurovision 2021

Sâmbătă, 23 Mai a fost a 65 -a ediție a finalei Eurovision desfășurată în Olanda la Rotterdam pentru că în urmă cu doi ani artistul olandez Duncan Laurence, cu melodia „Arcade”. a câștigat trofeul Eurovisionului.

Din cauza pandemiei, anul trecut Eurovision nu a avut loc. Anul asta a revenit în forță în Olanda cu 25 % din sală ocupată de public ( 3500 de oameni ).

Senzația mea a fost că anul asta calitatea cântecelor din finală a fost mult mai bună decât în anii trecuți. Mulți concurenți au fost tineri artiști  proveniți de la concursurile de talente din țările lor. Nu am cum să nu pun întrebarea, de ce in România nu se întâmplă așa ceva? Avem cazuri rare de artiști care au reușit să-și facă o carieră după ce au participat la un concurs de talente.

Mie mi-a plăcut cel mai mult cântecul Norvegiei, artistul a avut o voce superbă, linia melodică a fost și ea frumoasă. Spectacolul pe scenă a fost și el bine gândit, după părerea mea.

A fost și alte melodii valoroase cântate de voce bune, cum a fost Grecia, Malta, Cipru, Belgia, Suedia, chiar și Marea Britanie etc.

La votul juraților din fiecare țară participantă din finală și țările necalificate din cele două semifinale, cele mai multe puncte a adunat artistul din Elveția ( mie una nu mi-a plăcut această melodie absolut deloc ).

Pe locul doi a fost artista din Franța ( nici această prestație nu mi-a plăcut foarte mult ).

Pe locul trei a fost artista din Malta care mi-a plăcut cum a cântat. Punctele juriului din România au fost transmise spre surprinderea mea de Cătălina Ponor, marea noastră campioană la gimnastică artistică.

Punctele juruirilor au fost doar punctajul jumătate din cel total. Cealaltă jumătate de puncte le-a dat publicul obișnuit din toate țările fără a avea posibilitatea să voteze pentru țara proprie.

Clasamentul după votul publicului a fost cu totul altul. Ucraina și Finlanda au urcat în top 5, Elveția a rămas pe locul doi și pe primul loc a urcat Italia, italienii erau și după votul juraților in primele 5 locuri.

După 31 de ani Italia câștigă iar Eurovision, în 1990 Toto Cutugno a câștigat trofeul Eurovisionului pentru Italia ultima oară.

Pentru mine a fost o enigmă cum Marea Britanie nu a luat niciun punct nici de la jurați, nici de la public. Nu înțeleg motivul, melodia a fost bună, cântată bine. Englezii au mereu probleme la Eurovision, ies cam tot timpul pe ultimele locuri, chiar și când a participat Bonnie Tyler, au fost la coada clasamentului.

Reprezentanții Italiei sunt o formație rock  care s-a făcut cunoscută în 2017 la concursul X Factor ( locul doi ). Formația se numește Måneskin. Anul asta au câștigat trofeul de la San Remo cu aceeași melodie de la Eurovision: „Zitti e Buoni”.

Anul următor Italia va organiza  Eurovision pentru a treia oară de a lungul anilor. Orașele organizatoare până acum au fost Napoli și Roma. Să trăim sănătoși până la anul!

Lasă un răspuns