Firma Caroli s-a gândit să vină în ajutorul oameniilor

Să fii sănătos în ziua de azi e mare lucru. Și dacă nu e sănătate, atunci e greu să găsești calea cea bună spre drumul fericirii.

Cu probleme de ordin medical viața noastră devine complicată având numeroase obstacole de trecut pentru a reuși să luăm pe drumul cel bun la capătul căruia vom vedea luminița fericirii.

Aceste probleme de sănătate nu le avem degeaba, sunt o mulțime de cauze pentru ceea ce se întâmplă. Avem obiceiul să spunem că așa ne e destinul, nu se poate face nimic, dar după părerea mea, cel mai important motiv pentru care avem probleme de sănătate este alimentația proastă cu care ne hrănim.

De multe ori nu ne uităm dacă produsele pecare le cumpărăm sunt expirate sau nu, dacă sunt de calitate sau nu. În cele mai multe cazuri ne interesează ca produsele să fie cât mai ieftine.

Această mentalitate a oamenilor referitor la ceea ce cumpără, le distruge sănătatea pentru că alimentele ieftine, expirate sunt foarte dăunătoare organismului uman.

Știu multe persoane care nu dă preț mare pe calitatea alimentelor cu care se hrănește. Foarte puțini oameni se uite pe ambalajul unui produs, să vadă data expirării.

Firma Caroli s-a gândit să vină în ajutorul oameniilor. Vreau să vă informez că cele 3 SKU-uri ale salamului Semenic extra au o etichetă inovatoare, cu cadran termosensibil. Ceea ce înseamnă că oamenii pot vedea cu ușurință dacă produsele la raft sunt păstrate la temperatura potrivită.


Acest „carolimetru termic” funcționează cu un cadran termosensibil care îşi schimbă culoarea în funcţie de temperatura produsului. Temperatura optimă a unui produs este între 2 şi 8 grade Celsius și trebuie să aibă culoarea verde, cum se vede mai jos.


Dacă produsul nu mai are temperatura optimă cadranul termosensibil își va schimba culoarea în galben, ceea ce înseamnă că produsul nu mai are temperatura potrivită pentru a rămâne în stare bună de a fi consumat.


Am intrat pe site-ul celor de la Caroli și am aflat că eticheta cu cadran termosensibil nu e ceva întâmplător pentru că la această firmă există o continuă preocupare pentru calitatea produselor. Se monitorizează continuu întreg lanțul frigorific al produselor:  producția, ambalarea, transportul cu maşinile frigorifice. Această grjă continuă și în vitrinele frigorifice din magazinele partenere. Toate aceste informații m-a dus cu gândul că firma Caroli ne dă posibilitatea să avem #mâncarecunotificare.

O altă informație utilă pe care Caroli Foods ne-o ofeeră este, că noile etichete inovatoare cu ecran termosensibil, folosite la Salamurile Semenic extra, nu au crescut preţul de vânzare al produselor.

Chiar și cu această etichetă termosensibilă trebuie ca oamenii să se uite la termenului de valabilitate al produsului afișat pe verso.

Pe pagina de Faceboook a celor de la Caroli am dat peste spotul TV de mai jos care ne arată cum funcționează cadranul termosensibil pe eticheta salamurilor Semenic extra.

Această firmă e un exemplu că putem cumpăra alimente de calitate ce ne poate ajuta sa avem o sănătate bună. România e pe ultimele locuri în Europa când vine vorba de starea sănătății a populației. Asta nu e întâmplător. Noi încă nu suntem învățați să avem grijă la alimentația pe care o consumăm. E păcat pentru că fără o sănătate bună, nu putem găsi ușor calea cea bună spre drumul fericirii.

One Reply to “Firma Caroli s-a gândit să vină în ajutorul oameniilor”

Lasă un răspuns