Goana după bani e calea cea bună spre fericire?

 

intreafisiaavea_400

Am intrat într-un Nou An în care cu toții sperăm să fie mai bun decât cel care s-a sfârşit. Doresc la toată lumea un An Nou fericit cu multe bucurii și realizări! Să fim cu toții sănătoși! La mulți ani!

În fiecare an sper ca anul ce va veni să aducă mai multe bucurii oamenilor, să nu mai fie atâta răutate, lăcomie egoism, minciună. De ce există toate lucrurile astea pe care ne fac pe noi oamenii să fim nefericiți chiar dacă credem că nu e așa?

De ce vor oamenii să fie bogați? Să facă orice să devină milionari în euro, să cumpere 10 mașini 10 case, kilograme de bijuterii, haine etc. Care e rostul lor în viaţa unui om? Dacă ai o mulțime de maşini, de case și milioane de euro în conturi înseamnă că ai găsit calea spre fericirea mult visată? Cred că foarte mulți ar spune da.

Părerea mea este că banii sunt o otravă pentru sufletul unei persoane. Deseori mă gândesc cum trăiesc oamenii bogați și îmi imaginez cum se trezesc dimineața stresați de ce va urma având grijă de comportament, îmbrăcăminte, înfăţişare, sau ce mănâncă si bea. Copiii au parte de bone, nu de părinți, pe mama și tata îi văd cam doua ore pe zi.

E adevărat că acești copii merg la cele mai bune școli, au tot ce-și doresc, dar nu cred că aceste lucruri sunt mai importante decât prezența unui părinte.

Mulți dintre copiii care provin din familii bogate, cresc crezând că sunt superiori, că au dreptul să facă orice pentru că părinții îi vor proteja. Există și multe excepții de la regulă care devin persoane responsabile care își construiesc o carieră frumoasă.

Oamenilor le place să fie ascultați. Dacă eşti milionar în euro ai şansa să fii ascultat si să-ţi se facă pe plac. Asta cred că e cea mai bună satisfacție a unui om bogat.

Banii îți dau putere să faci orice vrei. Aici e o mare problemă. Ne place sa avem putere sa facem ce visăm și asta ne pune în situația să nu mai ne gândim cum e corect să ne îndeplinim visele, ne gândim cum e mai ușor, nu mai contează calea aleasă. În majoritatea situaților calea aleasă înseamnă să dăm la o parte tot ce ne stă în drum lovind cu orice avem la indemnă, (minciuni, cariere distruse, familii destrămate, crime, hartuire etc).

Când vedem că ne merge, că reușim să realizăm ce ne-am propus, dorim și mai mult, nu contează că asta ne transformă în mici monștrii care vrem să sugem tot sângele oamenilor mai puțin puternici.

Uite așa uităm cum să ne bucuram de lucrurile mărunte pe care ni le oferă viața. Nu mai știm ce e frumosul, ce e un artist cu talent, sa spui o vorbă bună unui amărât sau să mănânci cu adevărat ceva bun.

Viețile noastre sunt influențate cu sau fără voie de aceşti bogați care nu se mai satură să adune avere până când nu mai poate. Nu înţeleg rostul dorinței de avea o avere cât mai mare. Toți murim la fel și nu putem lua nimic cu noi.

Acolo unde ne ducem nu mai contează cine e bogat sau nu, ci ce ai făcut în această viață.
Am speranța că în acest an 2017, unii oameni vor deveni mai buni, vor pune dragostea față de cei din jur pe primul loc decât goana după bani.

2 Replies to “Goana după bani e calea cea bună spre fericire?”

  1. Un articol foarte frumos, vorbe dureroase dar adevarate, din pacate. Te invit si pe blogul meu (:

    1. Mersi de comentariu. Din păcate asta e realittatea.

Lasă un răspuns