I-am cumpărat lui fratele meu o oglindă de camion

Uneori degeaba vrem să facem ceva doar pentru că așa fac cei din jur și nu ne dorim să fim mai prejos. Există numeroase situații în care ne e greu să spunem că nu ne place una sau alta din teama că supărăm sau dezamăgim pe cineva.

Cam așa ceva a făcut fratele meu când a dat la facultate. S-a luat după colegii de clasă la liceu cu care se înțelegea foarte bine, au făcut și meditații împreună la matematică și fizică. Acești colegi au dorit să meargă la facultate de mecatronică. Fără să se gândească dacă îi place sau nu și lui acest profil, s-a înscris tot acolo. Dar el era pasionat de altceva, nu de roboții de la mecatronică.

Pasiunea lui încă de mic copil sunt mașinile, cred că a imitat cum fac mașinile până a devenit major. Abia a așteptat să facă 18 ani să-și ia carnetul de conducere. În mod normal el trebuia să facă facultatea de vehicule rutiere, această facultate o făcea cu plăcere și avea o meserie pe care o iubea. Așa a studiat ceva ce nu i-a plăcut și meseria pe care trebuia s-o practice, nu a utilizat-o niciodată. De când s-a angajat prima dată, a făcut cu totul altceva. A fost agent comercial mulți ani până când s-a hotărât să-și urmeze visul.

Țin minte că spunea când eram mici că el se face șofer de tir. Asta e de câțiva ani buni, e angajat că șofer de tir comunitar, adică cară marfă în toată Uniunea Europeană. Deși e greu de crezut că un om cu facultate este mulțumit cu asemenea carieră, fratele meu e fericit și asta este cel mai important lucru.

Acum o lună și ceva mi-a dat telefon să mă roage să-l ajut cu ceva, avea urgent nevoie de două oglinzi la camion, urma să vină acasă în trecere și m-a rugat să-i cumpăr până vine.

Trebuie să recunosc că habar nu aveam ce să fac, nu mă pricep deloc la așa ceva, îmi era frică că nu-i iau ce-i nu trebuie. M-am gândit puțin la cea mai bună soluție. Așa mi-am adus aminte de un amic care a lucrat și el ca șofer de camion, căra marfă în toată țara.

I-am dat telefon și I-am povestit despre ce este vorba. El m-a sfătuit să intru pe un site care vinde piese pentru camioane de bună calitate. Mi-a spus să am încredere în el, că nu voi regreta. Produsele au și preț foarte bun.

Nici nu m-am mai agitat, am avut încredere în amicul meu. Am intrat pe site-ul respectiv, și m-am dus imediat la categoria oglinzi de unde i-am comandat lui fratele meu oglinda dorită.

Totul a decurs perfect, până a venit fratele acasă, a sosit și coletul. I-a plăcut ce i-am luat, mi-a mulțumit că l-am salvat încă odată.

Noi doi avem o relație specială încă de mici. Părinții au lucrat in schimburi inverse, mai rămâneam singuri. El fiind cu 4 ani mai mare, a avut mereu grijă de mine. Și afară avea grijă să nu pățesc nimic. Dacă vă vine să credeți, noi doi nu ne-am certat niciodată. Suntem cei mai buni prieteni, ne spunem totul. Chiar dacă e plecat, vorbim mult pe internet. Nu am niciun secret față de el, nici el față de mine.

Acum urmează să petrecem împreună sărbătorile de iarnă, așa cum o facem în fiecare an. Abia aștept să văd ce cadou mi-a luat de Moș Crăciun. De fiecare dată reușește să mă surprindă plăcut. Dar nici eu nu sunt mai prejos. Încerc ca Moșul să-i facă o surpriză frumoasă. Sper ca și în anul asta să fie la fel.

Contact:

S.C. Sing Sing S.R.L,

Bulevardul Ferdinand I, Nr. 60, 510114, Alba Iulia, Jud. Alba.

Sunați-ne acum: +40 746 204 794.

E-mail: office@camioane-autoexpress.ro

RO 10745070, J01/295/1998.

Luni-Vineri: 9-17, Sambata: 9-12

Crăciun fericit tuturor!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns