Îmi tratez dantura la un cabinet stomatologic din Alba Iulia

Pe acest blog am spus de mai multe ori că am probleme de sănătate încă de când eram bebeluș. Așa a vrut cineva acolo sus în Ceruri. Eu mi-am acceptat condiția. Am conștientizat de mică că aceste probleme vor face ca oamenii să mă judece greșit, adică multe persoane să creadă că și intelectul îmi e afectat. Toată viața am fost nevoită să mă lupt să dovedesc că din punct de vedere mintal nu am nicio problemă.

Această prejudecată mi-a făcut mult rău. La școală am avut de suferit din acest motiv. Mulți profesori m-au crezut proastă și m-au tratat diferit față de ceilalți colegi ai mei. Am fost nevoită să înghit multe jigniri. Dar toate aceste lucruri m-au făcut puternică, m-au întărit mental, nimic nu mai mă doboară. Cel mai important lucru este că am devenit nepăsătoare, nu mai mă deranjează nicio reacție a oamenilor, nici nu mai mă miră nimic din ce se întâmplă în jurul meu.

V-am povestit ce am pățit la școală datorită problemelor de sănătate, dar asta nu e tot. Am avut multe obstacole de trecut din cauza doctorilor, puțin surprinzător asta, nu? Medicii ar trebui să știe cel mai bine că o persoană cu o paralizie, nu trebuie neapărat să aibă și retard mintal. Nu am înțeles niciodată cum unii doctori poate judeca așa, dar de a lungul anilor m-am obișnuit cu acest tip de gândire.

Datorită bolii de care sufăr dantura a fost distrusă încă de mică. Necazul este că nu mi-am putut s-o tratez niciodată pentru că medicii au refuzat  să-mi facă ceva, vreun tratament, vreo plombă la dinți sau măsele. Motivul refuzului a fost teama de a mă mișca sau a avea vreo reacție ciudată în timp unor intervenții de orice fel.

Anul trecut viața m-a surprins așa cum mi s-a întâmplat deseori atunci când nu mă aștept. O prietenă bună, știind ce probleme grave am cu dantura, ( chiar în perioada aceea mă umflasem tare pe partea dreaptă a gurii din cauza unui dinte stricat ),  m-a programat fără să știu la un cabinet stomatologic. Numai după ce programarea a fost aranjată, m-a anunțat că trebuie să mă prezint la clinica respectivă într-o zi la început lunii septembrie.

Am fost de acord să merg, dar aveam mari îndoieli că voi întâlni medici cu altă mentalitate decât cea întâlnită până atunci. Niciodată nu am refuzat încă o încercare de a-mi rezolva problema cu dinții. Am mers peste tot unde am crezut că am șanse să găsesc doctori stomatologici profesioniști care nu judecă oamenii după aspectul fizic. Așa am făcut și la clinica propusă de prietena mea.

Ceea ce a urmat este ca vis frumos devenit realitate. Mereu spun prietenilor mei că nu toți oamenii sunt la fel, unii chiar sunt educați așa cum trebuie, ( au cei șapte ani de acasă ) și sunt pasionați de meseria pe care o practică. Se știe că în țara noastră de multe ori se întâmplă ca o persoană să învețe o meserie pe criterii financiare.

La cabinetul stomatologic din Alba Iulia nu sunt asemenea oameni, toți medicii de acolo sunt dedicați meseriei lor. De anul trecut, mi-am tratat dantura cu ajutorul la mai mulți doctori stomatologici din această clinică și pot să spun cu mâna pe inimă că toți sunt persoane deosebite cum rar se întâlnesc în România.

Prima dată a trebuit să-mi scoată aproape toți dinții și măselele pentru că se mișcau sau erau prea stricate pentru a se mai face ceva la ele. Doctorul care mi-a făcut extracțiile, nu și-a făcut nicio secundă griji ( sau a avut grijă să nu-mi arate îngrijorarea ) că eu nu aș fi capabilă să stau nemișcată și fără nicio reacție absurdă. Acest medic m-a tratat ca pe un adult responsabil, nu a ținut cont de aspectul meu fizic.

Medicul care mi-a făcut două plombe la doi dinți, m-a tratat la fel de bine. Nu am simțit niciun moment că își face griji pentru ceva anume. La 39 de ani am aflat și eu în sfârșit ce aia o plombă dentară, cum să se scoate un nerv de la un dinte. Ce frumos, nu?

Pe o parte am fost fericită că am găsit în cele din urmă doctori care au acceptat să-mi trateze dantura, dar pe altă parte am simțit o mare frustrare pentru că am văzut cât de simplu au lucrat acești oameni cu mine. Am stat atâția ani de zile cu dinții și măselele distruse, cu dureri insuportabile din cauza unor incapabili care și-au greșit meseria.

În urmă cu aproximativ două luni au făcut și primele implanturi dentare cu alt medic foarte de treabă. A găsit soluția cea mai bună ca operația să fie sută la sută reușită. Având probleme de sănătate, nu am putut să fac tomograf dentar așa cum se obișnuiește să se facă la implanturi. Din acest motiv operația nu a fost deloc simplă, doctorul nu știa cu exactitate ce-l așteaptă, dar când își faci meseria ca un profesionist, totul iese bine.

În perioada următoare aștept să mă anunțe când va avea loc operația cu implanturile dentare în partea de jos al maxilarului. Abia aștept să am dantura frumoasă. Încă nu-mi vine să cred că se întâmpla asta. Eu nu știu cum e să ai dinți și măsele sănătoase.

În încheiere vreau să-i mulțumesc prietenei mele pentru cea ce a făcut pentru mine. Dacă nu-mi făcea programarea la această clinică, nici acum nu știam de ea, sunt sigura de asta.

Lasă un răspuns