Importanța SSD-urile în utilizarea unui PC

Săptămâna trecută a fost ziua de naștere a unei prietene. Am cunoscut-o acum câţiva ani pe rețele de socializare de pe internet. Ne am văzut și în realitate astă-vară la un concert de muzică. Amica mea nu trece printr-un perioadă bună. În ultimul timp a avut parte de multe necazuri pe care a deprimat-o.

M-am gândit că o surpriză din partea mea i-ar face bine Dar în această perioadă a anului  am de lucru.  Aveam programat să fac subtitrări la câteva  filme. Nu vedeam niciun motiv care să mă împiedice să-mi continui munca la prietena mea la București.

În ziua în care am plecat m-a rugat mama să-i fac cumpărături deoarece a răcit și se simțea rău. Mi-am făcut bagajul în grabă, abia am prins trenul spre București.

Amica mea s-a bucurat când m-a văzut. Totul a fost super până când mi-am căutat laptopul în bagaje. Nu a fost de găsit nicăieri, îl uitasem acasă. Am rugat-o pe prietena mea să mă lase să lucrez pe laptopul ei. Îi promisesem persoanei cu care colaborez că fac acele subtitrări la timp.

Seara, când prietena mea s-a dus la somn, eu am dat drumul la laptop. A pornit cu greutate, făcea un zgomot aiurea. Deja mă lua cu amețeală. A trebuit să descarc filmele care trebuia subtitrate și programele care mă ajuta să le subtitrez. Transferul fișierelor mergea atât de încet încât îmi venea să trântesc laptopul de pământ.

01462sz1i32625600

Mi-am dat seama imediat ca prietena nu folosește încă SSD pe lângă hard-diskul obișnuit.

Dimineață am luat-o la întrebări:

– Cum ai răbdare cu laptopul asta? Tu nu ți-ai pus SSD la laptop pe lângă hard-disk?

– Nici nu știu ce e ala un SSD.

trdi-disk-ssd-kingston-hyperx-predator-pcie-480gb-m2-shpm2280p2-480g

Este un dispozitiv de stocare a datelor care te ajută să ai viteză mare de acces și de transfer a fișierelor și a aplicațiilor și iți va proteja mai bine laptopul de șocuri. N-o să mai ai treabă cu el mulți ani.

– O să-mi iau când o să-i vină rândul. Până atunci laptopul e bun așa cum e. Nu-l folosesc foarte mult.

– O să-ți cumpăr eu cadou de ziua ta. Deja am găsit oferte SSD-uri la MediaDOT.

– Nu-i nevoie. Stai liniștită.

– Te rog! MediaDOT e un magazin online care are multe reduceri.

logo_mediadot_patrat2-250x250

– Nu pot accepta.

– De ce nu? E cadoul meu pentru ziua ta. Cu acest SSD vei puteai să te bucuri mai mult  de pasiunea ta pentru jocuri. Din cauza lipsei SSD-ului iei mereu bătaie la jocuri deoarece viteza de rulare este prea scăzută.

– Înțeleg, dar…

– Te rog! Dacă nu mă lași să-ți cumpăr, o să fiu nevoită să plec acasă să fac acele subtitrări și nu am niciun chef.

– Bine. Accept cu o condiție. O să-ți dau banii înapoi în următoarele luni.

– Nu am crezut că poți fi atât de încăpățânată. Hai să ne uităm peste câteva promoții SSD Kingston și să dăm comandă. SSD-urile HyperX sunt cele mai bune.

 

11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-250x250

 

– Tu știi cel mai bine. Eu habar n-am.

Până a sosit coletul cu SSD-ul , a  durat 2-3 zile în care am profitat de vremea frumoasă de afară și ne-am plimbat prin tot orașul, am vorbit foarte mult despre viețile noastre. Nu prea am lucrat la subtitrări, neputința laptopului mă enerva foarte tare. Dar am recuperat timpul pierdut când am instalat SSD-ul și viteza de acces și de transfer a fișierelor a devenit mult mai mare. Am reușit să-mi termin subtitrările la timp.

Am venit acasă fericită că  relația de prietenie cu amica mea e una serioasă bazată pe sinceritate și respect. Azi m-a sunat să-mi mulțumească pentru SSD. A reușit să-și îmbunătățească recordul la un joc. Sper ca prietenia noastră să dureze până vom merge amândouă în baston și ne vom aminti ce am făcut la tinerețe.

Sursa foto: http://blog.pcmadd.com/, http://anni.si/

Articol scris pentru Proba 12 – Un PC la puterea HyperX! Spring SuperBlog 2016.

One Reply to “Importanța SSD-urile în utilizarea unui PC”

  1. […] Importanța SSD-rile în utilizarea unui PC […]

Lasă un răspuns