Internetul ne poate ajuta cu informații utile?

Suntem în anul 2017, România e un stat membru a Uniunii Europene, puțini oameni nu folosesc astăzi internetul. Este foarte ușor să te informez despre orice vrei, să găsești informații utile, să cunoști și alți oameni cu aceeași problemă ca a ta și să asculți sfatul lor.

Nu e un lucru rău că se întâmplă asta, dar vreau sa vă reamintesc că fiecare persoană de pe această planetă reacționează și gândește diferit față de toți ceilalți.

Părerea mea este că degeaba găsim informații care ne poate ajuta să ne rezolvăm o problemă medicală pentru că corpul nostru reacționează diferit. Orice soluție trebuie analizează de un specialist.

Internetul ar trebui să ne ajute ca informația să fie preluată și să fie pusă în atenția specialistului care să-ți spună dacă informația te poate ajuta sau nu.

Așa se întâmplă și în cazul părinților care are un copil cu probleme de sănătate. La aflarea vestii că copilul lor va fi altfel, ei reacționează în cele mai multe cazuri haotic. Din dorința să facă cât mai multe în scurt timp,i fără să recunoască că vestea le-a produs un șoc, foarte mulți încearcă să obține informații cât mai multe despre boala copilului, cer sfaturi altor părinți, chiar încep diverse tratamente.

Aceste lucruri nu fac bine copilului sau părinților pentru că făcând mai multe deodată e ca și cum ai încerca să faci mai multe activități deodată și nu-ți iese bine niciuna.

Un copil cu probleme de sănătate are nevoie să aibă un plan de tratament stabilit pe o perioadă lungă de timp și să fie pus în practică cu încredere și multă răbdare.

Eu mă întreb cum poate un părinte să lupte pentru fiul sau fiica sa dacă el nu are nicio idee cum ar trebui să fie planul de reabilitate a copilului în viața de zi cu zi?

3 Replies to “Internetul ne poate ajuta cu informații utile?”

  1. Întotdeauana am verificat dacă informațiile sunt corecte, dar pot sa spun ca eu fara internet nu as mai rezista. Pentru mine este un lucru extraordinar și sunt convinsa ca și pe copiii mei îi va ajuta mult.

  2. Prietena mea cea mai buna are o boala autoimuna de 30 de ani cu dureri generalizate , astm bronșic ușor si tulburări de climax exacerbate , care bineînțeles , conform definițiilor din dicționar insotesc anxietatea si depresia .Prea multe investigații la toate specialitățile BFT ., acupunctura , remedii plante zeci , tratam psihiatric Dar se simte mai rău .Cine credeți ca o poate ajuta in Romania ? De ce nu exista cod de pensionare ptr .fibromialgie , ci numai pentru polimialgie ?Exista vreo fundație sau asociație ningu verna mentala care sa o informeze , un psihoterapeut gratuit ? De un an a fost concediata datorita suferinței ei , plătește CAS din mina ( din economii reduse ), De un an mai mult in pat trăiește .Vrea sa facă ceea ce un om de vîrsta ei sănătos face , dar parca se agravează mai rău pe zi ce trece .Ce părere aveți Dvs .? Unde poate găsi un medic care să cunoască ac .boala invalidanta extrem de dureroasa ? Mulțumesc .Sănătate familiei si tuturor va uram

    1. Exista fundatii care poate sa va ajute prietena, trebuie căutat. Multe fundatii asigura consiliere gratuita la psiholog și asistenta socială.

Lasă un răspuns