Lumea fotbalului e în doliu

În această după-amiază iubitorii de fotbal au primit o veste tristă. Cel considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Diego Maradona a plecat la ceruri într-o lume mai bună. Eu nu l-am prins jucând, dar am văzut multe filmulețe cu el pe YouTube și acele faze mi se par din altă epocă. Ca fană a lui Messi, mereu mi-am dorit că el să-i depășească toate recordurile de la naționala Argentinei, dar nu a reușit până în prezent și nu cred că va mai reuși vreodată.

Știu că Maradona a fost unic, ce a făcut la campionatul mondial din 1986 a fost fantastic, neegalabil. A fost un geniu care a luat fotbalul în glumă, juca din plăcere. El nu se agita prea mult la antrenamente, făcea totul cu zâmbetul pe buze fără efort. Și faptul că juca cu șireturile desfăcute te face sa te gândești cum era posibil să facă așa ceva.

Ca orice geniu, Maradona a avut o viață foarte dezechilibrată, cu multe probleme cu drogurile. Țin minte că în 1994 când România a jucat cu Argentina la campionatul mondial din America, el chiar înainte de jocul nostru cu ei, a fost suspendat și a văzut meciul din tribună. Dar aceste probleme nu-l face o persoană mai puțină bună.

Orice geniu trăiește altfel decât toți ceilalți deoarece nu este un om normal, este un om special dotat cu un talent deosebit care trebuie să-i facă fericiți oamenii contemporani cu el.

Mă impresionează felul cum a reacționat lumea fotbalului mondial, foștii colegi, foștii adversari, jucătorii actuali. Toți spun cuvinte la superlativ, unii chiar au lacrimi în ochi. Acum îmi dau seama cat de iubit a fost această legendă a fotbalului.

De multe ori spun că ne arătăm aprecierea față de cineva numai atunci când părăsește această lume. Până atunci avem tendința să judecăm tot ceea ce face și uităm și să ne amintim de acele momente frumoase care ne-au făcut viața mai veselă și in care timpul a stat in loc.

Piticul atomic sau mâna lui Dumnezeu se odihnește acum în pace și se bucură că o planetă întreagă regretă că nu este alături de ei. De acolo din Cer vede cât de mult îl iubesc oamenii și cât de mult este apreciat. Odihneste-te în pace Diego Maradona! Nu te vom uita niciodată.

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns