Mai luptăm pentru ceea ce ne dorim în viață?

Toți avem vise când suntem copii, visăm să devenim doctori, poliţişti, avocați, fotbaliști celebrii. Cu cât creștem în vârstă ne dăm seama ca aceste dorinţe ale noastre sunt greu de realizat și în majoritatea cazurilor ne dăm bătuți și renunțăm, să mai luptăm pentru a ne îndeplini visul cel mare.

E adevărat că uneori oamenii se schimbă când ajung la o anumită vârstă și încep să realizeze că-și doresc altceva de la viață decât ceea ce își doreau în copilărie. Dar nici în aceste cazuri nu prea se luptă pentru a face ceea ce le produce satisfacţie, ci pentru ceea ce produce câți mai mulți bani pentru a duce o viață luxoasă.

Nu mai suntem obişnuiţi să luptăm pentru visele noastre, să muncim până la epuizare pentru a reuși. A devenit mai ușor să spunem: ” Nu pot, asta e. Ce să fac? ” În zilele noastre nu mai avem modele care să ne inspire, sa ne dea încredere că putem reuși și noi într-o zi. De ce oare?

Părerea mea este că acum ne gândim prea mult la ajutorul venit de la ceilalți și nu mai căutăm soluții pentru a ne ajuta singuri prin propriile mijloace. Așteptăm sa ne ajute statul, sa ne construiască drumul spre îndeplinirea visurilor noastre, dar el acest ajutor rar vine.

Necazul este că nu putem să acceptăm că nu statul ne va ajuta să facem ceea ce ne dorim, ci ceea ce facem noi cu viețile noastre. Dacă avem încredere în ce putem realiza și muncim cu ardoare și cu multă răbdare, nu avem cum să nu reușim să ne îndeplinim visurile.

La un moment dat toți întâlnim pe cineva care ne poate da un sfat care va conta foarte mult în viitorul vieții noastre, ar putea fi semnul care sa ne indice calea pe care trebuie s-o urmăm pentru a ne îndeplini visurile. Mulți dintre noi nu băgăm în seamă acel sfat și luăm pe calea greșită și când realizăm că nu am făcut bine, ne aducem aminte cu regret de persoana care ne-a dat sfatul și nu am ascultat-o.

Dacă reușim să ne îndeplinim visurile, înseamnă că am găsit drumul spre fericire. Cunoaștem fericirea adevărată atunci când facem în viață ceea ce dorim și suntem încunjurați de oameni dragi nouă cu care putem să împărtăşim visurile noastre.

Doresc la toată lumea să găsească puterea să lupte pentru visurile lor pentru a găsi drumul spre fericire.

Lasă un răspuns