Marea Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos

Se apropie Marea Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos. Este considerată cea mai mare sărbătoare a creștinismului ortodox pe bună dreptate deoarece în urmă cu două mii și ceva de ani Iisus s-a răstignit pe Cruce  pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire.

Multe persoane a ținut post timp de  șapte săptămâni, e un lucru bun pentru trup și pentru suflet, dar postul nu e tot ce e bine să faci înaintea primirii în suflet Lumina Învierii Domnului pentru că Săptămâna patimilor, culminând cu Vinerea mare în care ne reamintim cât de mult ne iubește Celde Sus, încât și-a lăsat Fiul sa fie batjocorit, bătut și răstignit pe Cruce pentru a ne mântui sufletele noastre.

Sunt de părere că în aceste zile, ar trebui să ne preocupe și starea sufletului nostru pe lângă pregătirile pe care trebuie să le facem pentru Marea Sărbătoare. Cred că ar trebui să reflectăm mai mult la ceea ce înseamnă Săptămâna patimilor cu adevărat, ce simbolizează ea. Sunt convinsă că am fi persoane mai fericite dacă am reuși asta. Afirm acest lucru pentru că dragostea, iertarea, faptele bune, modestia, liniștea și pacea sufletească nu pot aduce decât fericirea adevărată.

Să le arăți oamenilor din jurul tău, rudelor tale că îți pasă de ele, că îi ajuți la nevoie, că le zici o vorbă bună când au nevoie de ea sau că îi apreciezi și nu-i judeci pentru nimic din ceea ce fac, asta înseamnă dragoste adevărată.

 De multe ori mă întreb dacă putem cu adevărat să iertăm pe cineva care ne-a făcut rău așa cum a spus Iisus Hristos pe Cruce adresându-se Tatălui: „ Iartă-i, căci nu știu ce fac” . Cred că o putem face, așa cum ne îndeamnă Dumnezeu. E o povară pentru sufletul nostru să urască pe cineva, e ca o otravă care nu ne lasă să trăim liniștiți. Simți o senzație unică atunci când ai ocazia să ierți pe o persoană care ți-a greșit. Încercați si o să vedeți că am dreptate.

Faptele bune sunt ca niște pastile pentru suflet. Când faci un bine cuiva și îi vezi bucuria pe fața lui, se întâmplă ceva, simți cum starea ta schimbă, parcă ai fi luat o vitamină care te-a făcut să fii plin de energie cu chef de viață. Cu cât faptele bune sunt mai numeroase, cu atât sufletul nostru va fi inundat de fericire adevărată.

Vă  îndemn să aveți grijă și de sufletul dv în aceste zile, nu numai de stomacul dv. Mâncarea, băutura sunt trecătoare, fericirea durează toată viața.

Învierea Domnului Iisus Hristos să vă aducă multă sănătate, liniște și pace sufletească, dragoste, bucurii și tot ce vă doriți! Paște binecuvântat tuturor!

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns