Marți seară CFR Cluj a primit trofeul de campioană pentru al patrulea an consecutiv

Sursa foto: gsp.ro

Marți seară CFR Cluj a primit trofeul de campioană pentru al patrulea an consecutiv. De a lungul sezonului regulat a Ligii 1 se prefigura că anul acesta în sfârșit FCSB va reuși să le ia fața celor de la CFR Cluj și va câștiga lejer titlu de campioană a României la fotbal, mai ales că ardelenii au trecut printr-o perioadă  foarte grea în toamnă când nimic nu le mai ieșea și Dan Petrescu a plecat de la echipă.

Dar CFR s-a ridicat din propria cenușă cu Edi Iordănescu la conducerea echipei. Încet, încet a recuperat punctele față de FCSB și la finalul campionatului regulat avea un punct în plus față de echipa lui Becali.

Se pare că Becali nu a învățat din greșelile făcute în trecut. Și în acest sezon a vrut să fie patron – antrenor, l-a vândut pe Denis Man la Parma, i-a forțat prea mult pe unii jucători tineri, nu a ascultat de sfaturile specialiștilor să mai cumpere un fundaș sau doi. A cumpărat un atacant care a jucat doar câteva minute, apoi nu i-a mai acordat nicio șansă.

Planul lui Becali de a cumpăra numai jucători tineri și de a-i promova cu insistență meci de meci, nu a dat roade. E adevărat că echipa a avut și mulți jucători accidentați, dar acest lucru se întâmplă într-un sezon și trebuie să prevezi asta dacă vrei fii cel mai bun.

S-a văzut că acești jucători tineri nu fac față unui joc dur cum a fost cel cu cei de la Sepsi Sf Gheorghe pe care nu i-a putut bate în play off. Din două meciuri jucate cu ei, au obținut doar un singur punct.

În schimb CFR Cluj s-a văzut că e o echipă unită cu experiență care au știut să profite  de orice ocazie creată să câștige meciurile. Organizarea lor a fost net mai bună decât celor de la FCSB. Cu Edi Iordănescu, echipa a fost mult mai ofensivă, dar s-au apărat aproape la fel de bine ca pe timpul lui Dan Petrescu.

E adevărat că nu mereu au mers bine lucrurile, câteva meciuri, jocul echipei a lăsat de dorit, dar în momentele importante, jucătorii au dovedit că au valoare și o experiență mare pentru  a putea să se motiveze la maxim să câștige al patrulea trofeu de campioni.

Să sperăm că vom face o figură frumoasă în grupele europene. Avem nevoie de rezultate bune cu toate echipele noastre. Succes!

Lasă un răspuns