O vacanță exotică în insula Bali

Cea mai bună prietenă a mea se căsătorește anul asta cu un italian dintr-o familie bogată.  Ea trăiește de mulți ani la Roma si este împreună cu acest băiat de doi ani. De Crăciun mirele i-a făcut o mare surpriză oferindu-i un inel de logodnă. La vară vor să facă nuntă în România.

Va fi un eveniment de neuitat așa cum visa amica mea când era acasă  și ne  imaginam cum vor fi nunțile noastre. Mă bucur pentru ea că și-a găsit fericirea.

Zilele astea are o mare dilemă, trebuie să se decidă unde vrea să-și petreacă luna de miere.  Noi două ne cunoaștem din copilărie și știu bine ce o face fericită. La un moment dat ne făcusem amândouă  câte o listă cu dorințele pe care dorim să le îndeplinim de a lungul vieții. Printre primele locuri pe lista ei era scrisă o vacanță exotică. Dacă asta își dorea atât de mult, luna de miere este ocazia potrivită să-și îndeplinească acest vis.

I-am propus să intre pe site-ul  a celor de la vacanțe speciale, că acolo va găsi răspunsul la dilema ei. Sunt o mulțime de oferte turistice, circuite cu autocarul, circuite cu avionul.

Părerea mea este că cea mai potrivită vacanță este o destinație exotică în Bali – Insula Zeilor Este situată în centrul arhipeleagului indonezian, la opt grade la sud de ecuator.  Cui nu i-ar place să vadă paradisul pe pământ cu o vegetație bogată și munți vulcanici ce ajung la peste 3000 de m. Cine adoră minunățiile naturii, în Bali va avea ce vedea.

InterContinental-Resort-Bali-vacantespeciale.ro14

Cele peste 20000 de temple balineze, ritualurile, credinţele balinezilor și escaladarea vulcanilor activi Batur și Agung  sunt atracții turistice de neuitat.

Aș fi tare fericită dacă aș avea și eu ocazia să văd obiectele artizanale făcute de sutele de artişti și bijutieri care lucrează în rocă vulcanică  sau prelucrează scoicile tropicale. Pe mine mă uimește frumusețea lor numai când le văd în poze.

bali_souvenir

Ce n-aș da să văd și eu odată în viață priveliștele minunate oferite de răsăritul soarelui de pe culmile vulcanului Batur și de spectaculosul apus de soare în Oceanul Indian. Cred că te simți cea mai norocoasă persoană dacă ai șansa  să admiri așa un peisaj fermecător alături de persoana iubită.

bali-rasarit

Vă dați seama cât de frumos este să vezi flori peste tot în jurul tău ? Bali poate fi numită și insula florilor. Aproape toți bărbații balinezi au câte o floare după urechea dreaptă  numită „frangipani”  iar fetele si femeile poarta o floare în păr. Peste tot există mici ofrande formate din flori, fructe si orez oferite zeilor. Mi-ar place foarte mult să am o „frangipani”  în păr.

look-away

img_9692

O amintire de neuitat pentru orice turist este să viziteze cele trei temple importante din Bali. Pura Besakih este „templul mamă”. Aici  vizitorii se pot distra în cele  peste 70 de festivaluri  organizate de-a lungul anului.

purabesakih

Pura Luhur Uluwatu este așezat pe stânci de peste 100 de metri înălţime. În această zonă există un număr mare de maimuţe. De aici se vede cel mai bine superbul apus de soare in Oceanul Indian. Seara se poate vedea un dans tradiţional, numit Kecak. Tanah Lot este este al treilea templu major de pe insulă de unde se poate admira  un asfinţit minunat.

IMG-Pura-Luhur-Uluwatu-97

Pe insula Bali există două feluri de plaje, cele din sud au nisip alb și cele din nord au nisip negru de provenienţă vulcanică.  Ce minunat trebuie să fie să ai posibilitatea  să  înoți apa oceanului limpede având în jurul tău peisaje spectaculoase. Cu o sesiune de snorkeling se  poate vedea cei peste 2.000 de specii de pești de recif. O amintire incredibilă cred că este să vezi în perioada  iulie – noiembrie peștele luna, ce cântărește uneori peste o tonă.

InterContinental-Resort-Bali-vacantespeciale.ro24

Aș fi tare curioasă să gust din mâncărurile tradiționale din Bali. Sună interesant să mănânci:  „nasi goreng” ( orez prăjit ), supa de pui „soto ayam” sau porcuşorul de lapte „babi guling” . Dar cel mai mult aș dori să gust cafeaua renumită  ce se servește în Bali:  „kopi luwak”.  Aceste boabe de cafea sunt considerate un deliciu.

yum1

Bali are două anotimpuri: unu umed ( octombrie – martie) si unu uscat (aprilie – septembrie). Temperatura medie de-a lungul anului este de 30 de grade Celsius. Vremea  este bună  tot anul pentru a  putea  vizita acest paradis de pe planeta noastră.

Sper ca prietena mea să țină cont de ceea ce i-am zis despre insula Bali și să se hotărască  să-și rezerve o vacanță de vis pe CND Turism – Vacanţe speciale. . Această agenție de turism oferă destinații vacanță perfectă în țară și în străinătate uimitoare! Eu deja mă gâmdesc la ofertele de circuite. Vreau  merg într-un circuit la vară.  Poate într-o  zi voi ajunge  să văd și insula Bali.

logo-vacante-nou-250x250

Sursa foto :  http://travel.descopera.ro, http://dexcopera.blogspot.ro, http://hooiyin78.blog.com, http://www.cntravelre.com, https://culturegeekfashionoid.wordpress.com, http://banhup.com, http://www.vacantespeciale.ro.

Articol scris pentru Proba 9 – CND Turism-Vacanțe Speciale, Spring SuperBlog 2016.

3 Replies to “O vacanță exotică în insula Bali”

  1. Un ținut în care îmi doresc din toată inima să ajung!

    1. Cred ca toată lumea ar dori să ajungă în Bali măcar odată în viață.

  2. […] O vacanță exotică în insula Bali […]

Lasă un răspuns