Părinți cu copii cu probleme

Oamenii cred că au găsit drumul fericirii atunci când și-au cunoscut marea iubirea cu care au dorit să-și facă o familie.

Sunt de părere că venirea unui copil pe lume este cel mai frumos lucru pe care îl pot face un bărbat și o femeie în viața asta. E adevărat că nu mereu copilul vine la momentul potrivit, dar dacă părinţii ia decizia că trebuie să se nască, atunci ar trebui să-şi asume și responsabilitatea că ființa concepută de ei va fi fericită  indiferent ce se va întâmplat mai departe.

Mama îmi spune că perioada în care a fost însărcinată, nu se compară cu nimic altceva. Atunci a simțit că a găsit fericirea adevărată. Probabil așa se simte majoritatea mămicilor când sunt însărcinate.

Din păcate nu mereu nașterea copilului se termină cu bine. De multe ori se întâmplă ca din diverse motive medicale, bebelușul vine pe lume cu probleme de sănătate și în acel moment toate visurile sau planurile făcute de părinți sunt distruse. Deodata toate devin coșmar din care doreşti să ieși cât mai repede, dar în majoritatea cazurilor, nu poți să ieși din situația grea așa cum ți-ai dori, Singura soluție este să înfrunți realitatea și să mergi mai departe.

Nu sunt mamă, nu cred că pot să știu cât de dureros este să-ți spună doctorul că copilul tău va avea probleme grave de sănătate toată viața, ca nu e cum ai visat tu. Cred că e cea mai cumplită veste primită de cineva.

E groaznic să-ți zică un medic ce diagnostic are bebelușul fără nicio compasiune. Există puțini doctori în țara asta care știu să se comporte cu pacienți îndurerați altfel încât persoana cu probleme să plece bine informată și cu sufletul liniștit că mai există o speranță dacă luptă cu obstacolele date de destin.

E foarte greu să mai speri în acele momente că vei mai găsi calea cea mai bună spre drumul fericirii a copilului tău,dar părinții sunt responsabili să caute acest drum al fericiții.

Sunt de părere că părinții pot găsi calea cea bună spre drumul fericirii pentru copilul lor cu probleme de sănătate doar cu ajutorul unui psiholog care are rolul de-a înlătura durerea din suflet și ai pune pe părinți să se gândească la soluțiile cele mai bune pentru a rezolva problemele.

E mare lucru ca cineva să-ți spună o vorbă bună și să-ți dea un  imbold să lupți. Foarte puțini părinți sunt conștienți că viața lor ar fi mai ușoară dacă ar apela la un psiholog.

2 Replies to “Părinți cu copii cu probleme”

  1. Tratamentele copilului costa mult si parintele abia are bani de facturi. De psiholog nu se pune pb in primul rand din acest motiv si apoi pt ca e f greu sa gasesti pe cineva sa stea cu copilul cat pleci de acasa, pe langa alte lucruri cum ar fi cumparaturi, serviciu etc.
    Daca cineva are o solutie, eu sunt deschisa sa aflu cum pot acoperi costurile

    1. Știu ca e greu. Mama lucra in trei schimburi, se baga mai mult noaptea pentru sa stea cu mine ziua. La cumparaturi statea cu mine in bratw la corzi. La psiholog daca v-ati duce macar de 2 ori pe luna, ar fi foarte bine. Exista numeroase asociatii care asigura .consiliere gratuita. Exista si site-uri ce acordă consiliere, preturile nu sunt exagerate. Intotdeauna se poate gasi solutii. Mult noroc!

Lasă un răspuns