Provocare la o leapșă

Prietena mea Andreea m-a provocat la o leapşă despre cărți. Trebuie sa recunosc că în ultima vreme cititul nu a mai fost printre preocupările mele. Motivul este că viaţa mea s-a schimbat mult, am alte activități care îmi ocupă timpul.

Cu toate astea cărțile m-au făcut să văd calea spre drumul fericirii. Când am învățat să citesc, mi-am îndeplinit un mare vis. M-am ssimțit că sunt o persoană care nu trăiește degeaba.

1 Preferi cititul în pat sau în alt loc?
Nu am un loc preferat, am pierdut foarte multe nopți citind cărți în pat. Totodată am petrecut zile în șir citind stând pe scaun.

2. Gustări dulci sau gustări sărate?
Nu mănânc când citesc. Dacă îmi place o carte, atunci toată atenția mea este îndreptată spre povestea cărții. Nu-mi place să fac două lucruri deodată.

3. Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume?
Nu contează trilogii sau mai multe volume. Dacă povestea mă atrage, atunci o citesc indiferent dacă e așa sau așa.

4. Narațiune la persoana I sau la persoana a III-a?
Narațiune la persoana a III-a.

5. Citire în cursul nopții sau în cursul dimineții?
Dimineața îmi place să dorm. Ador să citesc noaptea deoarece e liniște.

6. Librărie sau bibliotecă?
Biblioteca am folosit-o foarte mult când am studiat timp de cinci ani facultatea de Litere. În perioada aceea am citit foarte mult. În rest obișnuiesc să-mi cumpăr cărțile pe care le citesc.

7. Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi?
Am citit cărți care m-a făcut să râd, dar și cărți care m-a făcut să plâng. Dacă îmi place povestea cărții, nu contează dacă râd sau plâng. Nu e în regulă, atunci când nu reacționez în niciun fel.

8. Copertă albă sau copertă neagră?
Așa cum spun mereu că aspectul fizic a unei persoane are importanță mică față de gândirea acelei persoane, aceeași părere am și despre coperta unei cărți. Dacă coperta e albă si ar trebui sa fie neagră sau invers, nu contează prea mult dacă conținutul mă atrage.

9. Roman psihologic sau roman de acțiune?
Ambele. Important e sa mă atragă conținutul cărții.

Astea sunt răspunsurile mele. Acum trebuie să provoc la rândul meu alți prieteni la această leapşă.

Acești prieteni sunt: Alex Popa cu blogul alex-popa.ro,, Laura Elena Apetroaie cu blogul literaturapetocuri.ro și Ana Precu cu blogul www.deby.ro.

Poate oricine  să răspundă la această provocare dacă își dorește. Succes!

One Reply to “Provocare la o leapșă”

  1. […] cred că e timpul să răspund. Țin să-i mulțumesc, cu această ocazie, prietenei Ramona de la Drumul Fericirii pentru această oportunitate de a vorbi despre un subiect, atât de drag mie, […]

Lasă un răspuns