Rafael Nadal a făcut istorie

Astăzi am fost martoră la o performanță unică în sportul mondial. Cine e fan tenis știe că Rafael Nadal a făcut istorie azi la Roland Garros, a câștigat al zecelea turneu la Paris. E o performanță pe care nimeni nu a reușit-o în epoca moderna a tenisului la un turneu de grand slam și cred că nici n-o mai reuși nimeni sute de ani de aici încolo.

Rafael Nadal e sportivul ideal pentru a fi dat exemplu pentru orice copil care dorește să facă sport de performanță. Spun asta pentru că Nadal nu a fost un jucător de tenis cu calități multe pentru acest sport așa cum e în cazul lui Roger Federer care a fost născut pentru a juca tenis.

Țin minte cum a câștigat prima oară la Roland Garros, era un puști de 19 ani care alerga la orice minge și le trimitea înapoi în terenul adversarului. Nu renunța niciodată. Singura lui armă era lovitura de forehand ce rotea mult mingea. Nu mai Nadal lovește mingea și astăzi altfel.

Cea mai mare calitate a lui Nadal a fost și este încrederea în jocul lui că poate învinge pe oricine. La primul meci cu marele Federer l-a bătut, atunci când elvețianul era în plină glorie.

Fără această încredere că poate face performanță indiferent de suprafață sau de adversar, Nadal nu avea cariera de succes pe care o are.

Tot această mentalitate de învingător l-a ajutat să progreseze foarte mult, să-și perfecționeze în permanență jocul. Doar așa a reușit să câştige 15 turneuri de grand slam, fiind al doilea din istorie după Federer cu 18 turneuri.

Cristian Tudor Popescu afirma acum mulți ani că Nadal nu va câștiga niciodată la US Open pentru că n-are nicio șansă pe hard. Anii au trecut și Nadal a câștigat toate turneurile de grand slam, chiar și la US Open de două ori.

În spatele acestor performanțe e foarte multă muncă făcută cu inteligență. Există și talent, dar munca e principalul motor care l-a dus pe Rafael în istoria tenisului și al sportului în general.

În comparație cu Nadal, Federer are mult mai mult talent, el ar trebui doar să prelucreze talentul cu care s-a născut. Cineva acolo Sus a vrut să există un jucător de tenis aproape perfect.

Lasă un răspuns