Robert Andrei Glință este campion european la 100 metri spate la campionatul european de la Budapesta

În urmă cu câteva ore am avut o surpriză plăcută. Sportul românesc a mai ieșit la suprafață. După rezultatele îmbucurătoare de la campionatul european de canotaj, performanțele de la campionatul european de natație sunt surprinzătoare pentru mine pentru că înotul românesc duce o lipsă acută de sportivi cu rezultate competitive la nivel european și mondial.

Am fost tristă când am aflat că nicio televiziune din România nu transmite campionatul european de natație. E prima dată de când mă uit la natație, de vreo 30 de ani, când sunt nevoită să urmăresc competiția pe un site online in limba engleză. Asta e situația, mă uit oricum deoarece ador natația.

Nu m-am așteptat nicio secundă că voi auzi „Deșteapta-te române” în această competiție de la Budapesta. Robert Andrei Glință avea până acum un argint la 50 metri spate la campionatul european de la Glasgow din anul 2018 și un loc opt la jocurile olimpice de la Rio de Janeiro.

La acest campionat european și-a egalat performanța din Scoția, a obținut medalia de argint la 50 de metri spate. Ieri am urmărit cu interes semifinalele de la 100 metri spate unde Robert Andrei Glință a obținut al treilea timp. Rezultatul dădea speranțe la câștigarea unei noi medalii, dar eu personal nu am îndrăznit să mă gândesc la medalia de aur deoarece concurența e dură și Robert nu are o experiență mare la nivel înalt.

Dar acest băiat m-a surprins, așa cum au făcut și alți sportivi români de a lungul anilor. Mi-am adus aminte cum e senzație de bucurie când  un patriot câștigă la cel mai înalt nivel. În aceste zile, când aportul românesc duce atât de mult lipsă de performanță, un succes ca asta este cu atât mai dulce, mai emoționant. Am țipat la sfârșitul cursei, am plâns la  decernarea medaliilor.

Robert Andrei Glință a adus o medalie de aur României după 17 ani, când Camelia Potec a câștigat ultimul titlu european. El a intrat în istoria sportului românesc ca primul campion european la masculin la natație.

Mulțumuesc Robert pentru bucuria oferită! Succes la 200 metri spate, unde va fi mult mai greu și mult noroc la jocurile olimpice de la Tokyo Japonia care vor începe pe 23 iulie.

La acest campionat european de la Budapesta, un alt sportiv român David Popovici a obținut un rezultat frumos, locul 6 in finala de la 100 metri liber. Mai frumos este că a obținut calificarea la jocurile olimpice.

In încheiere vreau să vă spun că am avut o senzație ciudată când am văzut sportivii cu mască venind la arenă, la piscină. Dar mă bucur că competițiile sportive au revenit în viața mea, mi-au lipsit.

Lasă un răspuns