S-a împlinit un an de când Marie Fredriksson a plecat într-o lume mai bună

Acum trei zile, adică pe 10 decembrie s-a împlinit un an de când o mare voce a muzicii internaționale s-a dus într-o lume mai bună de unde vede că fanii îi duc lipsa.

Cine a iubit formația Roxette, știe că mă refer la Marie Fredriksson. Artista a plecat dintre noi după o lupta de 17 ani cu o boală incurabilă. Ani de zile a refuzat să se dea bătută în fața bolii. A luptat din toate puterile să poată să se bucure de marea sa pasiune de a cânta, de a crea muzică de cea mai bună calitate.

Pentru mine Marie Fredriksson va fi mereu o lecție de viață, un exemplu demn de urmat pentru toți cei care au un talent și doresc să realizeze ceva in viață. Roxette mi-a făcut copilăria mai frumoasă. Nici nu știam cum arată Marie Fredriksson și Per Gessle până când i-am văzut la deschiderea campionatului european de fotbal din 1992 găzduit de Suedia.

Versurile melodiilor lor mi-au uns sufletul. Datorită formației mi-am dorit foarte mult să învăț limba engleză. Nu a fost cazul la școală, am încercat s-o învăț singură.

Cum nu e nimic întâmplător în viață, Marie Fredriksson a reușit fără voia ei să-mi facă o mare bucurie. Prin anul 2012, într-o seară de iarnă am dat peste un filmuleț pe YouTube care mi se părea foarte cunoscut, deși nu-l mai văzusem niciodată. In acel filmuleț Marie Fredriksson povestea drama prin care trecea. Acele cuvinte îmi erau familiare deoarece in mintea mea se derula o poveste foarte asemănătoare. Această întâmplare m-a determinat să citesc mai multe despre artistă și formația Roxette. Tot ce aflam era parcă povestea mea din cap.

Am simțit că toate aceste lucruri se întâmplă cu un sens, acela de a începe să scriu din nou proză după ce avuasem o experiență proastă de a publica o carte.

Așa s-a născut romanul meu de debut „ Stars dance” publicat în primăvara anului 2015. A fost un eveniment de neuitat pentru mine. Atunci am prins încredere în mine că am talent la scris și pot avea o carieră frumoasă ca și scriitoare.

Astăzi câștig bani din scris și în curând îmi public a treia carte. Mulțumesc Marie Fredriksson pentru m-ai făcut viața mai frumoasă. Sunt convinsă că de acolo de Sus vezi aceste rânduri scrise din inimă.

Articol scris de Ramona Lengyel

Lasă un răspuns